С наближаването на Световното първенство в Катар продължаваме да ви запознаваме с лицата на NOVA, които ще отразяват големия шампионат, който стартира на 20 ноември.

Днес ще ви представим Петър Иванов, който ще бъде един от коментаторите по време на Мондиала в азиатската страна. Той сподели кои са големите фаворити за спечелването на турнира, но предпочете да не разкрива на кой отбор ще симпатизира на големия форум.

9 снимки


Кой е големият фаворит за спечелване на Световното първенство?

- Трудно ми е да открия фаворита и все пак ще кажа Франция. Четири години след шампионата в Русия „петлите“ продължават да стоят най-стабилно. Мисля, че изобилието от качество в атака ги поставя на едно ниво над всички претенденти за титлата. Имаше някои колебания в последните двубои на Франция, свързани с множеството експерименти и ротации, които Дидие Дешан си позволяваше. Струва ми се, че, ако нещо успя да докаже този отбор на Франция, то е, че умее да се събира за важните мачове, във важните моменти. Умее да провежда мачовете си изключително мъдро, така че да лимитира грешките в защитата. Ако пък нещата не тръгнат добре и бъдат допуснати голове, този тим има и план „Б“. Може да превключи на друга скорост, да вкара 3-4 гола, колкото са необходими. На този фон бих казал Франция. Същевременно някои липси във френския отбор създават колебания. Франция ще бъде без Канте, евентуално без Варан, така че и там нещата не са безоблачни. В крайна сметка има още време до Световното първенство и ще бъде много важно кои футболисти изобщо ще бъдат на линия в резултат на интензивните клубни програми, които имат всички клубни отбори и в каква форма ще бъдат тези, които ще отидат на Световното първенство. Този променен календар, до немалка степен, прави нещата непредвидими на този шампионат и със сигурност ще има изненади.

Като втори фаворит ще се опитам да посоча, с известни колебания, отбора на Бразилия. Както винаги този отбор има изобилие от талант, невероятни футболисти от различни поколения, които се събират. Струва ми се, че, както обикновено, за „Селесао“ нещата ще се свързват дори не толкова с чисто футболната страна, а с хармонията, която ще бъде постигната в тази съблекалня. В този смисъл няма да е лесна задачата на Тите. Никога не е била на който и да е бразилски селекционер. Ако той успее да го постигне, потенциалът на Бразилия е огромен.

На кой от участниците симпатизираш?

- Дипломатично ще отклоня отговора на този въпрос. Предпочитам да не споделям пристрастията си. В крайна сметка има доста отбори, които следя с интерес. Има доста отбори, които са ми по-симпатични, което е неминуемо за всеки човек, който обича футбола. Наистина ще предпочета да не разкривам.

Цялото интервю с Петър Иванов може да видите в прикаченото видео.