Тя е една от най-талантливите български футболистки. Въпреки, че е само на 18 години вече има спечелен трофей и то извън граница. Играе на поста централен нападател и се възхищава на Лео Меси, а у нас Доминик Янков е приковал вниманието й. Какво мисли преди дебюта си за националния отбор, как се е озовала в Лудогорец и какво е нивото на женския футбол в България, ще разберете от Ева Атанасова. Ето какво заяви тя пред Gong.bg.

- Ева, здравей. Как си? 

- Здравейте, благодаря, добре съм.

- Разкажи малко повече за това, кой те запали към футбола и кой те накара да направиш първите си стъпки?

- Имам по-голям брат и още от малка съм с него. Искам винаги да бъда като него. Всъщност, с него започнах да играя футбол.

- За първи път си в националния отбор, има ли притеснение преди дебюта ти?

- Нямам притеснение, тъй като обстановката много добре ме предразполага. Както щабът, така и момичетата и тренировките, и за това се чувствам изключително спокойна.

- Играеш като нападател, тук директор е Георги Иванов – Гонзо, запознали ли сте се вече, имали ли сте среща, говорили ли сте си нещо?

- Все още, за жалост, не съм имала тази чест да се срещна с него.

- Като говорим за нападател и играч, кой е любимият ти в България и извън пределите на нашата страна?

- Извън България е Лионел Меси, а в България мога да кажа, че е Доминик Янков.

- Като футболистка трябва да имаш и любима футболистка?

- Разбира се, това е Алексия Потелас.

- Да преминем към клубния ти отбор Лудогорец. Как дойде предложението, как се озова в Лудогорец?

- Миналата година подписах първия си професионален договор с румънския отбор Кармен Букурещ. С този отбор спечелихме купата на Румъния и завършихме на третото място в шампионата. За жалост, някъде в средата на подготовката клубът обяви фалит и съответно, за мой късмет, пристигна предложението от Лудогорец. Отне ми малко време да го обмисля, но го приех, тъй като условията наистина са много добри.

- Какво очакваш от първия си сезон при „орлите“?

- Честно казано, очаквам най-вече да се забавляваме, да натрупаме футболно самочувствие и да се класираме на възможно по-високо място в класирането.

- Каква е атмосферата в отбора?

- В националния отбор и Лудогорец всички са много добри и изключително усмихнати, и е много приятно преди всеки един мач и всяка една тренировка.

- Успя ли вече да се запознаеш с част от звездите на Лудогорец?

- Не съм имала възможност да се опозная добре, но ми пожелават успех преди мач, казват ми здравей и такива неща, и са много приятни момчета.

- Кой ти е любимият футболист от Лудогорец?

- Доминик Янков.

- Очакваш ли скоро и женският отбор да постигне успехите на първия отбор на Лудогорец?

- Със сигурност, дори бих искала и още и още по-големи успехи да постигнем.

- Освен от Лудогорец имаше ли и други оферти към теб, когато напусна Румъния?

- Да, имах и от други държави, но избрах Лудогорец. Освен всичко друго, ще имам възможност да завърша образованието си в България.

- Смяташ ли, че до няколко години женският футбол може да стане популярен и в България ?

- Да, аз съм убедена, тъй като се полагат изключително много усилия и съм сигурна, че в най-скоро време ще се подобри цялото ниво?

- За Румъния, освен фалита, имаше ли и други сътресения ?

- Ами честно казано, там единственият проблем беше обявяването на фалит, иначе си вървяхме доста добре, имахме и подготовка, просто така се стекоха обстоятелствата.

- Като за финал, какво си пожелаваш в бъдеще и какви амбиции имаш с Лудогорец и националния отбор?

- Аз имам изключително високи амбиции. С националният отбор искам да играем на европейско, световно, защо не и до финал. Големи сме, колкото и мечтите ни. С Лудогорец, разбира се, да сме на първо място в класирането и да стигнем до Шампионска лига.