Треньорът на Спартак Варна – Димитър Димитров, се съгласи да говори пред камерата на Gong.bg по време на лагера на „соколите“ през зимата край турския курорт – Алания. Херо призна, че целта пред отбора е оставането в елита на страната и тимът ще се бори с всички сили за това нещо.

Също така опитният специалист говори за мащабната селекция, която беше направена от клуба през зимата и призна, че без нея, тимът много трудно щеше да може да запази елитния си статут. Не на последно място Херо говори с носталгия за състоянието на бургаския футбол и призна, че всички страни в крайморския град трябва да подпомогнат Нефтохимик и Черноморец, за да не остават „в историята“ тези два родни именити клуба.

„Благодаря, добре съм. Малко съм понастинал от някакъв грип, но всичко е наред, ще се оправя“, започна Херо пред нашата медия.

Доволен ли е от представянето на отбора до този момент в подготовката на тима?

startphoto.bg
54 снимки

„Резултатите от проверките са последното нещо, което ме вълнува, те са част от подготовката. За мен е важно да експериментираме и видим най-оптималната схема на състав. Това са неющата, които всички треньори използват. Натоварванията са сериозни и има преумора. Най-важното е да се предпазим от контузии. Като цяло съм доволен от това, което видях досега. Резултатите са показателни“.

Влагането на играчите по време на тренировъчния лагер в Турция

startphoto.bg
27 снимки

„Да, от старанието и желанието няма как да съм недоволен. Времето е малко, а селекцията е нова. Ще ни трябва малко повече време за стиковка и сглобяване на някакъв стил“.

За входящите и изходящите трансфери в Спартак Варна през зимата

„Важно беше да направим тези сделки, тъй като със старата селекция беше доказано, че отборът няма как да съществува в А група. Ако бяха добре нещата, аз нямаше да съм тук в момента. Резултатите бяха показателни. Естествено, че селекцията беше подценена. Поради какви причини – не искам да говоря. Зимата се прави трудно селекция, още повече на отбор, който е на последно място и да се привлекат качествени футболисти. Не само чуждестранни, ами и български футболисти. Като цяло сме се постарали, доколкото ни позволяват условията и финансите. Тази селекция ще бъде ключът към добрите ни резултати.

Главната цел оцеляване в елита на България?

„Това е единствената ни цел сега. Изостанали сме от чертата на -7, -8 точки и това е сериозен проблем за нас. Почти всеки мач ще е финал за нас, не познавам всички играчи като характер и психика и не знам дали напрежението няма да им дойде в повечко, така че ще се учим в процеса на работа“.

Футболът в Бургас и колко тъжно е липсата на отбор от този град в елита?

startphoto.bg
15 снимки

„То не само е тъжно това нещо, а е обидно състоянието на футбола в Бургас. С носталгия помня пълните стадиони в Бургас на Нефтохимик и Черноморец. Това време мина безвъзвратно. Трябва да се намерят спонсори от местното ръководство да намерят нужните хора и да спомогне на двата клуба там. Това са отбори, които имат традиции, имат история и резултати. Жалко е да са хвърлени и зачеркнати във футболната история.

Кое му прави положително и отрицателно впечатление в българския футбол?

„Положително може би трябва да кажем, че има доста равностойни отбори вече, като изключим 1-2 отбора. Останалите резултати показаха, че всеки може да спечели и загуби. Положителното е вкарването и на ВАР. Надявал съм се да влезе в България, само че отварям скобата за него, че за голямо съжаление, когато имаше намеса на ВАР, се подпомагаха по-силните отбори. Надявам се да бъдат честни и коректни нещата, така че това е същността на футбола“.

startphoto.bg
44 снимки

На кой отбор дава предимство в борбата за титлата?

„Давам преимущество на отбора на Лудогорец. Те имат изразен стил на игра и индивидуалности и ги смятам за фаворити. Всичко е относително, тъй като гледах програмата им и имат неприятни мачове. Всичко може да стане, но смятам, че Лудогорец е по-силният отбор“.

Посланието на Димитров към феновете на Спартак Варна

„Искам да ги помоля да помагат, както го правеха досега във всички моменти, тъй като имаме крещяща нужда от тяхната помощ. Те са нашият 12-и човек. Видях поведението им при негативните моменти и сега ги моля да продължат, защото пак казвам – в тези тежки мачове имаме огромна нужда от тяхната подкрепа“, завърши Херо.