От малък с фланелката на Локомотив София, стартирал с мачове още в ранните години на отбора във втора лига, отбелязвал попадения на пловдивското Локо, и два пъти на Левски. Днес води отбора в елита на българския футбол. Само на 22 години, а има близо 100 мача за тима и вече заслужи доверието да бъде и капитан на Локомотив. Неговото име е Красимир Милошев. 

 - Казвам здравей на капитана на Локомотив София – Красимир Милошев. Как си първо и как премина подготовката ?

- Здравейте на всички. Добре премина подготовката, лично аз се чувствам много добре. Направихме контроли с доста добри чуждестранни отбори. В началото не тръгнахме много добре в тях, но лека - полека дойдоха и победите. Лично аз смятам, че направихме много добра подготовка.

- Имате нови момчета в отбора, как се вписват те в колектива ?

- Ами доста добре, сега и Мартин Райнов и Станислав Костов са момчета, които с повечето се познават в съблекалнята.Те са играчи с опит, ще помогнат на отбора със сигурност.

- Стартирахте полусезона с две равенства, има ли притеснение и неувереност у някои момчета вече след негативните резултати?

- Не, няма. Не мисля, че са чак толкова негативни. Все пак с Ботев Пловдив в Коматево да вземеш точка е доста добре. Ние всеки мач играем за победа. Тук със Септември не се развиха по нашия начин нещата, бяхме с двама човека по-малко и издържахме равенството един час. Сега обаче отиваме в Пловдив за победа.

startphoto.bg
77 снимки

- Въпреки несполучливите мачове, в които не успяхте да спечелите, феновето са неизменно до вас. Какво означава тяхната подкрепа за отбора ?

- За всеки един отбор феновете са 12-ия играч, както се казва. Ние това го усещаме, в Пловдив имаше доста хора, тук на първия мач също бяха доста, макар времето да не бе много благоприятно за мачове. Лично аз, футболистите и от името на цялото ръководство, им благодарим и се надяваме да стават все повече, а ние да ги радваме с победи.

- Вече изминаха два кръга от еfbet Лига, можеш ли да определиш кои отбори се посилиха най-добре през зимата ?

- Така като гледам, разбира се, Лудогорец. ЦСКА също, вкараха на Берое 4 гола, след това 3 на Ботев. Феновете им се върнаха, доста хора имаше на „Армията“, както и в Стара Загора. Левски продадоха основен футболист като Жоро Миланов, който определено бе мотора на отбора. Според мен, те също са много добър отбор и въпреки, че последните мачове нямат победа ще започнат да се вдигат.

- Сега ви предстои „железничарско“ дерби с Локомотив, но от Пловдив. По различнии ли са тези мачове като тръпка ?

- Ами да, защото все пак са отбор от шестицата. Ние обичаме тези мачове. Срещу такива отбори играем доста по-добре и се надявам да отидем и да победим.

- Загубихте двама важни играчи срещу Септември – Любенов и Вутов. Ще се отрази ли това на отбора ?

- Лично аз се надявам да не се отрази, Сашо Любенов е доста добър вратар, а Вутов в средата доста помага на отбора. Надвам се тези, които влязат на техните места да дадат всичко от себе си.

- Може ли няколко думи да кажеш, какъв треньорски тандем са Станислав Генчев и Живко Миланов ?

- Доста са млади и двамата, разбират футбола, държат дисциплина и темпото на самата тренировска е досто високо, както се вижда и в мачовете. Всеки един се раздава на 100 процента.

- Преди време беше споделил, че Локомотив София има силите да влезе в топ 6, сега какво е мнението ти ?

- Аз лично все още си го смятам, играем мач за мач и кавото стане.

- Може ли да очакваме тази година да има нов шампион с оглед на доброто представяне на ЦСКА, или отново Лудогорец ще бъде на върха ?

- Смятам, че Лудогорец ще спечелят първенството, но тайничко се надявам да има друг шампион ?

- С какво спорд теб те станаха такъв хегемон в България, а вече и в Европа ?

- Доста добри чужденци привлякоха, също и български момчета. Иван Йорданов, който е в Спартак Варна сега, Доминик Янков, който все още си е част от този отбор. Млади играчи с талант, които помагат на отбора. Чужденците обаче правят разликата.

БТА / BTA
11 снимки

- Само на 22 години, а вече капитан на Локомотив София. Какво е чувството за теб ?

- Неведнъж съм казвал, че това чувство е неописуемо. Не съм очаквал, че ще съм капитан на отбор от Efbet лига, още повече на голям отбор като Локомотив София. Много съм благодарен за това нещо.

- Връщам те малко по-назад, кой те запали по футбола и те доведе за първи път на тренировка ?

- Аз ходех с моя брат, той играеше с приятели, водеше ме всеки път с него. Едно момче от моя клас тренираше тук в Локомотив и реших и аз да се пробвам.

- Ти си юноша на Локомотив, но няма как да не те попитам, би ли играл и за друг отбор в България?

- Да, може би бих играл, но зависи и от офертата. Към момента обаче съм играч на Локомотив и това е нещо наистина великолепно.

- Играеш много силно за тима, имаше ли оферти за теб през зимата?

- Не, конкретни оферти нямаше. Както се изписа и по медиите, само едно запитване от Нидерландия, но конкретна оферта няма.

- Имаш ли амбиции и готов ли да играеш за националния отбор на България, ако те повикат?

- Да, смятам, че всеки един българин мечтае да играе за родината си. Готов съм и ще дам всичко от себе си .

- Какво е мнението ти за работата на старши-треньорът на националния отбор – Младен Кръстаич?

- Смятам, че много добре си върши работата, налага доста млади футболисти, което е бъдето, поне според мен ? Както се вижда има и очакваните резултати.

- Смяташ ли, че един силен национален тим може да бъде изграден само от млади момчета или трябва да има сплав между опит и младост?

- Според мен трябва да има сплав между опит и младост.

- Одобряваш ли изказването на Георги Иванов, че националния отбор на България не трябва да играят чужденци?

- Да, лично аз смятам, че така трябва да бъде. Трябва да се дава шанс на българите.

- Какви са шансовете ни според теб да се класираме на европейското първенство догодина?

- Смятам, че имаме, защо да нямаме? Групата е преодолима, отборът е съставен от млади и няколко опитни футболисти и определено шанс има.

LAP.bg
37 снимки

- Сърбия ли е най-така отборът в групата, който е най-изявен фаворит с най-силни футболисти?

- Мисля, че да. Лично за мен да.

- За финал, какви целите и амбициите ти с екипа на Локомотив и нещо да пожелаеш на феновете и всички, които подкрепят отбора?

- Лично моите цели са, тази година да завършим колкото се може по-напред в класирането и най-вече да спечелим купата. Искам да пожелая, освен да са живи и здрави, да ни подкрепят както всеки мач, и ние да ги радваме с победи.