Новото попълнение на ЦСКА 1948 – Бирсент Карагарен, даде интервю за Gong.bg по време на зимния подготвителен лагер на отбора в Белек, Турция. Нападателят призна, че все още се аклиматизира към новите си съотборници, но има помощта на бивши такива от Локомотив Пловдив и националния отбор, които сега играят за „червените“.

Карагарен призна, че е изключително горд, че е получил приза за Играч на годината от феновете на „смърфовете“ през 2022-а година и смята, че новият му отбор ще се окичи накрая в efbet Лига със сребърните медали.

Yulian Todorov / LAP.bg
13 снимки

„В началото не е никак леко. На лагер винаги е тежко. Мисля, че се готвим добре и с адаптацията се свиква бързо. С по-добри тренировки и малко време ще се оправим“, започна Карагарен пред сайта ни.

„Мисля, че тук в отбора са събрани много добри футболисти и с един добър колеткив можем да постигнем повече от това до този момент. Готов съм да давам всичко от себе си да се развиваме добре и подорбяваме резултатите си. Ще дам всичко от себе си“, каза още той.

„Смятам, че хората от Локо Пловдив, които са тук, ще ми помогнат. Има такива и от националния и ще ми помогнат да свикна лесно с отбора. Това се прави и ми помагат наистина много. Много са миговете, които ще помня, в Локомотив. Доста са според мен, но най-вече мачът с Тотнъм. Той беше нещо нереално за мен да играеш срещу тях на „Лаута“. Бихме Ботев 6:0, взехме две купи, бихме Лудогорец в Разград за Суперкупата, станахме втори. Не мога да изброя всичко“.

startphoto.bg
100 снимки

„Яд ме е още за Тотнъм, има горчивина. Беше сладко да се доближим до такава голяма класа. Видяхме колко сме далеч от истината. Щом те са футболисти, ние не знам какво сме“, каза с усмивка Бирсент.

„Явно в Локомотив съм дал нещо повече от миналите години, за да ме изберат за №1 през годината. Много съм щастлив. В предишните години получавах награди за второ и трето място. В повечето случаи съм бил на заден план. Като получих наградата за №1, бях щастлив. Благодаря на всички, които са гласували за мен“.

„Надявам се да видим ЦСКА 1948 в края на второ място“, завърши новият нападател на столичани.

Драган Иванов и Симеон Божинов, пратеници на Gong.bg в Белек, Турция