Защитникът на Славия – Венцислав Керчев, даде специално интервю пред Gong.bg, в което разкри как протичат тренировките на отбора по време на подготвителния лагер в Турция, какви са амбициите на „белите“ за първенството и в SESAME Купа на България, както и очакванията към мачовете на националния отбор в европейските квалификации и очаква ли да получи повиквателна за тима на Младен Кръстаич.


Привет, Венци! На първо време как си?

- На първо време се чувствам добре. Имаме всички условия тук, хотелът е на високо нито, терените са добре. От нас се иска само да тренираме на макс и да се раздаваме.

Официална Facebook страница на Славия - ​www.facebook.com/SlaviaSofia
9 снимки

Казваш тренирате на макс, как минава тренировъчния процес до този момент? Доста лагери си изкарал вече в кариерата си, прави ли ти впечатление нещо различно или всичко е както си му е реда?

- Тренираме двуразово, имаме и пет контроли. Най-важното на този лагер е да вдигнем игровата практика, да изчистим грешките и да имаме още повече победи през втория полусезон.

Натрупа много сериозен стаж в efbet Лига, утвърди се в предишния ти отбор Ботев Враца, записа много мачове дори за един от юношеските си отбори Лудогорец. След трансфера ти в Славия обаче се утвърди като една от ключовите фигури в състава на столичани. Дава ли това допълнителна увереност, как е партньорството с Емил Виячки дори в хода на този сезон?

 - Много бързо свикнах с отбора на Славия, момчета много добре ме приеха, добре се чувствам. Надявам се да продължавам с добри игри и да вървя нагоре.

През есента Славия изигра много солидни мачове, разбира се, имаше и такива, за които със сигурност и вие съжалявате, че не постигнахте добър резултата, но с оглед класирането, петото място, точките, които има отбора и малките разлики между другите съперници, вярваш ли, че тимът е способен да се пребори за местата в Европа, тъй като знаем, че феновете на „белите“ и всички свързани с този клуб мечтаят за това нещо?

- Да, със сигурност изпратихме един добър полусезон. Направихме доста добри игри, но както аз, така и моите съотборници не се задоволяваме само с това. Искаме още повече, всеки иска да надгражда и още по-хубави резултати да направим.

Да се върнем отново към есента. Кой мач би отличил за отбора през есента на 2022-а година? За мен лично са не един или два, но искам да чуя твоето мнение.

- Да, със сигурност всеки мач, който сме спечелили, давали максимума и сме се трудили, е важен. Но бих отличил двете победи над Левски. Тежък съперник, софийско дерби. Това са най-сладките победи.

ПФК Славия
9 снимки

Там ли беше най-тежко?

- Не, всеки мач е тежко, няма лесни мачове.

Славия прогресира и в SESAME Купа на България, където големият съперник в исторически план – Локомотив София, ще се изправи срещу вас. Какви са твоите лични амбиции и тези на отбора, защото „белите“ последните години имат сериозен афинитет към този турнир дали на мъжко ниво, дали сред юношите.

- Да, всеки мач излизаме за победа, няма значение дали е за Купа или първенство. Мислим всеки мач как да излъжем противника и да вървим по-напред.

В крайна сметка си на такава възраст, където все още нямаш мачове за мъжкия национален отбор, но за сметка на това имаш редица такива за всички юношески гарнитури. Очакваш ли в следващата година, с оглед на ключовите ти изяви за Славия, да получиш повиквателна за националния отбор и да влезеш в състава на Младен Кръстаич за европейските квалификации?

- Да, както каза и ти, бил съм във всички гарнитури. Това ми дава допълнително самочувствие. Ако продължавам да се трудя, да се старая в тренировки, в мачове и да показвам добра игра, мисля, че бих могъл и в А националния отбор да бъда. На всеки един футболист му е мечта да представлява родината си.

Като човек, който гори в играта, знае тънкости и детайли, знаеш отлично групата, в която се падна България за европейските квалификации, смяташ ли, че сме способни да играем на финали?

- По принцип не е моя работа да коментирам националния отбор. Повечето момчета са ми приятели и се надявам да се представят на ниво и България отново да е силна, както преди години.

startphoto.bg
18 снимки

Няма как да подминем темата за кариерното ти развитие. Гледаш ли с едно око на запад, евентуален бъдещ трансфер?

- Да, всеки един футболист иска да върви колкото се може по-нагоре. Аз също съм максималист, винаги съм се раздавал, винаги съм искал повече и повече. Да, със сигурност съм мислил за чужбина. Надявам се и на мен да ми се падне късметът и да отида и аз. Моят любим е Ливърпул.

 

Драган Иванов и Симеон Божинов, пратеници на Gong.bg в Анталия, Турция