Световното първенство по футбол стартира след седмица и емоциите от него вече се усещат силно. Затова Затова продължаваме да представяме лицата на NOVA, които ще бъдат част от екипа, който ще отразяват Мондиал 2022 в Катар.

В днешното интервю ще ви запознаем с Мирослав Арабаджиев, който разкри на кой отбор ще симпатизира по време на големия форум в азиатската страна, както и кои тимове са фаворитите за спечелването му. Той и Павлета Рашкова ще бъдат един от телевизионните тандеми, които ще водят студиата и ще ви запознават с всичко най-интересно от Катар.

7 снимки


Кой е големият фаворит за спечелване на Световното първенство?

- Мисля, че трудно можем да се ограничим в един отбор, който да посочим в графата основен фаворит за спечелването на световната титла. Според мен, на фона на последните резултати и текущата форма, която наблюдаваме от част от отборите, южноамериканските представители в лицето на Бразилия и Аржентина определено биха влезли в тази графа. Със сигурност настоящият световен първенец Франция със сигурност ще иска да защити титлата, а и потенциалът, с който разполагат „петлите“, също е много сериозен. Все си мисля, че в едно подобно описание никога не би следвало да изключваме и тима на Германия. Със сигурност не можем да се ограничим в рамките на един или два отбора да кажем, че кой конкретно би бил основен фаворит за спечелването на световната титла.

На кой от участниците симпатизираш?

- Радвам се, че Португалия успя да си осигури участие на Световното първенство. От доста години стискам палци за португалците. Един от другите ми основни фаворити, на които симпатизирам, визирам Италия, не е на Световното първенство. Поне няма да съм раздвоен и ще стискам палци за иберийците.

Цялото интервю с Мирослав Арабаджиев може да видите в прикаченото видео.