Всички тръпнат в очакване на Световното първенство по футбол, което стартира тази неделя. Ние пък продължаваме да Ви запознаваме с лицата на NOVA, които ще бъдат част от екипа, който ще отразяват Мондиал 2022 в Катар.

Днес ще ви представим Илия Атанасов, който ще бъде един от коментаторите по време на Мондиала в азиатската страна. Той сподели кои според него са големите фаворити за спечелването на турнира, както и на кои отбори ще симпатизира на големия форум.

5 снимки


Кой е големият фаворит за спечелване на Световното първенство?

- Последният път, когато първенството беше проведено в Азия, макар да беше в много далечна част на този континент, шампион стана Бразилия. Със сигурност бразилците биха могли да имат някакво предимство, но не бива да отписваме и европейските състави, защото при тях първенствата са в разгара на развоя си.

На кой от участниците симпатизираш?

- Естеството на работата ми ме е накарало да заобичам английския футбол и съответно няма как да не харесвам английския национален отбор. Но заради дядо ми, на когото съм кръстен и заради това, че именно той е човекът, който ме запали по футбола преди толкова много години и неговата любов към Бразилия, винаги изпитвам нещо специално и към този национален състав. Но по-скоро на Англия.

Цялото интервю с Илия Атанасов може да видите в прикаченото видео.