Феновете вече тръпнат заради наближаващото Световно първенство по футбол в Катар, което стартира на 20 ноември, а това вече е съвсем близо. Затова продължаваме да представяме лицата на NOVA, които ще бъдат част от екипа, който ще отразяват Мондиал 2022.

В днешното интервю ще ви запознаем с Ясен Деянов, който разкри на кои отбори ще симпатизира по време на големия форум в азиатската страна, както и кои отбори са фаворитите за спечелването му. Той и Лилия Мустакова ще бъдат един от телевизионните тандеми, които ще водят студиата и ще ви запознават с всичко най-интересно от Катар.

10 снимки


Кой е големият фаворит за спечелване на Световното първенство?

- Не бих се нагърбил с еднозначен отговор на този въпрос понеже, ако започнем да изброяваме големите сили в Европа и генерално по целия свят, фаворитите, които можем да отличим, не са един-два. Лично за мен ще бъде интересно по-скоро кой от фаворитите ще се провали, защото на всяко едно голямо първенство било то Световно, било то Европейско, винаги има един тим, който е натоварен с много очаквания. Вероятно към момента такива отбори са Франция, на Бразилия, Аржентина, също и англичаните прибавям, с оглед на финала, който играха на Европейското първенство. Ще ми е интересно дали те ще се справят на нивото, което всички очакват да покажат на този Мондиал.

На кой от участниците симпатизираш?

- Ако трябва честен на подобни форуми, по традиция, имайки предвид и възрастта ми, съм свикнал да не виждам българския национален отбор. За последно това се случи през 2004-а година и това е първият осезаем спомен от голям шампионат, а именно Европейското първенство в Португалия. При отсъствието на нашия национален отбор логично моите симпатии се насочват близо до България - нашите съседи. По-конкретно Сърбия ще е дин от отборите, на който ще симпатизирам. Същото важи и за Хърватите. Преди година някъде бях тук в същото студио и споделих, че една от изненадите на Европейското първенство очаквам да бъде представянето на Дания. Това ще бъде третият отбор, който ще следя изкъсо и мога да кажа, че е симпатизирам на „червения динамит“.

Цялото интервю с Ясен Деянов може да видите в прикаченото видео.