Шампионът Лудогорец записа за пореден път знакова победа в своята история. "Орлите" сразиха с 2:1 именития италиански клуб - Рома, в първи мач от група С между двата отбора от груповата фаза на Лига Европа.

Пред изпълнение до краен предел "Хювефарма Арена" момчетата на Анте Шимунджа със сигурност изиграха най-силния си мач до този момент през сезон 2022/2023 и логично успяха да победят "вълците" от Вечния град. Големите герои за Лудогорец бяха Каули Оливейра който поведе домакините в 72-ата минута, а Елдур Шумородов от гостите влезе като резерва и изравни в 86-ата. Друга резерва, която обаче направи дебют в тази среща - Нонато, беше точен за разградчани в 88-ата минута и на практика донесе трите точки на Лудогорец.

Антон Узунов
96 снимки

Феновете на "орлите" пък започнаха да се събират около потстъпите на стадиона часове преди мача, като анализираха детайлно как би се представил отбора срещу тима, воден от Жозе Моуриньо. Със сигурност цареше футболният оптимизъм преди срещата, но в умерени нива поради името на съперника.

БТА
21 снимки

По време на срещата атмосферата на стадиона беше достатъчно добра, като на стадиона присъстваха и близо 400 привърженици на "джалоросите", голяма част от тях фенове от България.

В прикаченото видео може да видите най-любопитните моменти преди срещата и атмосферата от "орлите".

Антон Узунов
42 снимки