Нападателят на ЦСКА 1948 – Алекс Колев, даде специално интервю за Gong.bg, в което говори за атмосферата в съблекалнята на „червените“, Любослав Пенев като треньор, предстоящия сблъсък с ЦСКА и други. Таранът направи и паралел между българския клубен футбол и полския такъв, като в няколко изречения сподели и мнението си за новия селекционер на националния отбор на България – Младен Кръстаич.

- Здравей, Алекс, как си първо?

- Добър ден, благодаря добре съм след тренировка във фитнеса. Добре се чувствам.

- Каква е атмосферата в отбора?

- Атмосферата в отбора е доста добра с оглед на резултатите. Когато един отбор побеждава, няма как да е, тренираме също доста здраво всички, които взимаме участие в тренировките, така че мисля, че откъм атмосфера всичко е наред.

- Какво е усещането да бъдете лидери в efbet Лига?

- Ами усещането е много добро и също така знаем, че това е голяма отговорност и от друга гледна точка не трябва да си изпускаме шанса, който в момента сме го сграбчили и трябва да продължаваме да държим това ниво.

- Имате доста нови момчета в отбора, вече напасвате ли се като стил на игра с тях?

- Ами да, имахме цяла подготовка да работим повечето момчета заедно, дойдоха две -три момчета в по-късен етап. Всички други дойдоха в началото на подготовката, така че успяхме да се сработим и мисля, че се вижда на терена.

- Тревожи ли те фактът, че все още не си отбелязал гол този полусезон?

- Не, не ме тревожи. Все пак са минали 5-6 кръга и има още 30 мача, миналия полусезон пак така 5 или 6 двубоя не бях отбелязал гол, после за 2 или 3 мача вкарах 5 или 6 гола, така че това е футболът, въпросът е да имам ситуации и съм сигурен, че ще ги реализирам, защото ми липсват попаденията.

- Какъв треньор е Любослав Пенев, разкажи ни малко повече?

- Мисля, че всички хора в България го знаят, а и не само - един доста амбициозен треньор, който има големи очаквания към всеки един от нас. Строг, справедлив и не дава нито за миг някой да се отпуснеш или да не се концентрираш върху задачите, които имаш. Показвал го е не само в този клуб. Също така весел, но държи дисциплината на много високо ниво и държи всички да дават максимума от себе си по време на тренировки и разбира се по време на мач.

- Играл си в още няколко български отбора, къде си се чувствал най на място до момента?

- Щом преподписах тук за още 2 години, значи че се чувствам доста добре тук, спокойно ми е, играем добър футбол, побеждаваме, отборът върви добре, така че тук се чувствам добре.

Александър Колев

източник: Gong.bg

- Играл си в чужбина, можеш ли да сравниш класата на първенствата извън България с efbet Лига?

- Доста често задаван въпрос, зависи къде в чужбина. Конкретно за Полша, защото там изкарах най-дълго в моята кариера в чужбина. Там е по-динамичен футболът и по-директен. Но тук има доста технични футболисти, нямат голяма разлика. Чисто футболно там инфраструктурата е по-добра. Стадионите са по-хубави, феновете са маса, идват по 40-50 хиляди, ако играеш в по-голям отбор. Просто самата инфраструктура им е по-добра. Пак казвам - по-динамичен футбол се играе там, с много бягане и много борба.

- Какво е усещането един юноша на Левски да носи фланелката на ЦСКА?

- Аз съм професионалист, изпълнявам си задачите тук, в този клуб конкретно, раздавам се на терена на 100% за отбора. Независимо къде играя, давам всичко от себе си и се надявам да не остава незабелязано.

- Сега ви предстои мач с ЦСКА, какви са твоите очаквания и готови ли сте?

- Мисля, че сме готови, очакванията са ни за победа, както всеки един мач излизаме. Видяхте с Лудогорец как беше мача, според мен трябваше да победим, както и срещу Пирин, за мен загубихме точки там, трябваше да ги победим с оглед на първото и второто полувреме. Излизаме за победа, трябва да държим това ниво. Този мач не е по-различен мач от другите.

- Фактът, че те отпаднаха наскоро от Европа, според теб ще се отрази ли на играта им срещу вас?

- Със сигурност ментално е някакъв крах да отпаднеш в Европа след като си имал амбиция да влезеш там ,но пък пак казвам, ЦСКА си имат достатъчно футболисти, доколкото знам по двама или трима на позиция, добър бюджет и силни играчи, така че, не мисля, че е проблем за тях да се възстановят и да не им влияе въобще загубата.

- Да поговорим малко и за националния отбор, доста лоши резултати записахме в Лигата на нациите, имаме вече и нов селекционер Младен Кръстаич, според теб чужденец ли бе правилното решение за национален селекционер?

- Не съм аз човекът, който да коментира това. Има си ръководство и органи, които взимат решенията. Знаем сърбите с какъв манталитет са на бойци, така че мисля, че не е лош избор за треньор на националния отбор. Имал е времето да се запознае с качествата на футболистите. Виждам, че ходи по различни мачове, защо да не му пожелаем успех и да се получат нещата в крайна сметка?!

- За финал, какво си пожелаваш, както в личен така и в професионален план?

- В личен план си пожелавам да съм жив и здрав, всичко друго с работа се постига, а в професионален - да продължаваме да държим това ниво, да се борим максимално за най-високи цели и да завършим в първенството колкото е възможно по напред.