Един от голмайстори на efbet Лига до момента, Димитър Митков, даде специално интервю за Gong.bg

В него той говори за развитието на отбора на Локомотив София под ръковдството на Станислав Генчев, за предстоящата среща с Лудогорец, като обърна внимание и на случващото се в националния отбор на България. 

- Здравей Митко, как си, успя ли да си починеш поне малко през тази пауза ?

- Здравейте, ами да, починах си, имахме достатъчно време да се възстановим и да се върнем с пълни сили.

- Какво промени Станислав Генчев, откактко пое тима ?

- Доста неща се промениха, но мисля че, най-основното от тях е работата в тренировачния процес.

- Имате ли поставени цели поставени цели за този сезон, защото в едно интервю ти каза, че тази година Локомотив няма да се бори за оставането си в елита ?

- Това със сигурност е така и го вярвам, конкретни цели не сме си поставяли, всеки мач излизаме максимално концентрирани да играем за трите точки.

- Игра за кратко и в ЦСКА 1948, какво не ти се получи там ?

- Може би това, че ми липсваше опит. Там изиграх едни от първите си мачове в efbet Лига и мисля, че именно опитът беше това, което не ми достигаше.

- Сега си един от голмайсторите на първенството, но в последните три мача нямаш попадение, как те кара да се чувстваш това ?

- Това не ме притеснявя въобще, мисля че в правилния момент нещата ще се наредят отново.

- В серия сте от две поредни победи, една от които беше срещу Левски на ст.“Локомотив“, това повлия ли върху самочувствието ви по някакъв начин ?

- Абсолютно, това е нормално след победа над Левски, но не трябва да са главозамайваме, а да се концентрираме, защото всеки един мач ни носи по три точки. Срещу всеки съперник трябва да сме напълно подготвени и да не подценяваме никого.

- Ти си юноша на Спартак Варна, наскоро играхте с този отбор и победихте с 3:2, а две от попаденията бяха твои. По специален двубой ли беше това за теб?

- Да, със сигурност. Спартак Варна е отбора, в който съм израстнал като дете и така ми е оставил много хубави спомени. Съжалявам, че точно на тях се случи да отбележа два гола, но във футбола е така

- Сега ви предстои да посрещнете Лудогорец. Как трябва да изглежда отбора за да се надява на нещо, срещу шампионите на България?

- Мисля, че ще се получи доста интересен мач тук в Надежда. Трябва да сме абсолютно концентрирани от първата до последната минута срещу отбор като Лудогорец, защото знаем с какви футболисти разполага.

- Кои са най-силните страни на шампионите на България?

- Те разполагат с много качествени играчи и мисля, че трябва да сме концетрирани както в защита, така и в атака и да си излозваме възможностите, а можи би именно това ще ни донесе успех.

- Ти вече имаш опит в efbet Лига, според теб тази година нивото повишило ли се, спрямо миналата ?

- Аз не бих желал да коментирам останалите отбори. Конкретно за нашия тим мисля, че със сигурност сме надградили, като цяло и резултатите го показват.

- Знаем, че нивото на българският футбол не е това, което ни се иска да бъде. Какво според теб е нещото, което трябва да се изкорени и да се промени?

- Тази тема е доста широка. Като начало, трябва да се започне с работата в детските школи.

- Да поговорим и за националния отбор, въпреки че успя да реализзираш 6 попадения от началото на сезона Младен Кръстаич, новият селекционер на националите, не те повика. Това как те накара да се почувстваш ?

- Ще излъжа ако кажа, че не съм очаквал, но това само ме мотивира още повече да работя, да се развивам и дано попадна и аз в националния отбор.

- Ще успее ли да се справи той според теб, с не леката задача да стабилиза представянето на тима ни?

- Със сигурност задачата е трудна, не го познавам лично и нямам наблюдения към него. Надявам се да се справи и му пожелавам успех.

- Ти си млад играч, в националния отбор се говори доста да подмладяване. Смяташ ли, че само с млади футболисти националния отбор може да се развива?

- Не мисля. Според мен трябва да има сплав между млади и опитни. Младите да израстват около опитните. Това е най-добрият начин.

- За финал, какво си пожелаваш в професионален план с отбора на Локомотив, а и в личен ?

- За момента искам да играя добре, да съм жив и здрав, да вкарвам голове и да имаме все повече победи с отбора.