Страната ни има своя първи финалист на тазгодишните Олимпийските игри в Токио. Антоанета Костадинова успя да премине през квалификациите в дисциплината 10 метра въздушен пистолет и ще спори за медалите по-късно днес.

Нашата сънародничка беше във финала с шести резултат. Преди последната серия от 10 изстрела тя беше на 12-а, но успя да се концентрира и събра 98 точки. Така тя изпревари 4 от конкурентките си, докато общият сбор на българката в квалификациите е 578 точки.

Именно в тази дисциплина беше и Мария Гроздева, ала олимпийската ни шампионка не успя да се класира за финала. Гроздева завърши с 559 точки, които й отредиха 43-о място от общо 53 състезателки.

Мария стори слаби първи три серии със средно 92 точки и не можа да компенсира останалите си съпернички. Все пак опитната ни стрелкиня ще спори за 25 метра на пистолет, откъдето са ѝ най-големите успехи на Олимпийски игри. Първа преди финала е Ронсин Цзян с 587 точки.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.