Министърът на младежта и спорта Андрей Кузманов посрещна лично медалистите от Паралимпийските игри в Токио Християн Стоянов и Ружди Ружди. Двамата се завърнаха в България след като спечелиха сребърни медали в своите дисциплини от най-големия спортен форум.

government.bg
11 снимки

“Благодаря ви за това, че защитихте достойно родината по време на Паралимпийските игри. Всички сме много признателни за постигнатите успехи. Знаем колко е трудно и колко усилия се изискват, за да бъдат спечелени тези отличия и заради това ги ценим толкова високо”, каза министър Кузманов при срещата си със сребърните ни медалисти.

Той поздрави и треньорите на нашите състезатели Евгени Игнатов и Радостин Тодоров като заяви, че двамата са с огромен принос за успехите на Християн Стоянов и Ружди Ружди. Стоянов спечели сребърен медал в бягането на 1500 м T46, а Ружди Ружди се нареди втори в тласкането на гюле F55.

Българските медалисти бяха посрещнати от десетки близки, приятели и фенове на Летище София. 

"Има правила. Тези правила трябва да се спазват. Прътът му даваше откат, което ми дава повече метри. Ако беше всичко по правилата, мисля, че по-честно щяхме да се бием. Аз съм готов да ме бият по честен начин, няма да се изнервям. Ще кажа: "Трябва да тренирам повече, за да успея". Но като видя, че по нечестен начин ме бият... Не се чувствам добре", заяви Ружди. 

„Този медал е чакан цял живот. Всяка една тренировка съм мислил за него. Не точно за него, но и как ще се състезавам на този форум, как трябва да бъде подготвен. Наградата е голяма. Във финалните метри осъзнах, че губя титлата и ставам втори. В същото време бях и щастлив. Знаех, че второ място е голям успех, че и моят момент ще дойде за първо място. Готов съм да се боря още повече“, каза Стоянов.