Суниса Ли ще направи още един опит за олимпийска слава. Шампионката по спортна гимнастика в многобоя за жени от Токио 2020 обяви, че ще се върне към тренировките на елитно ниво след края на втория си семестър в университета Обърн следващата пролет.

„Успях да изпитам това чувство, което се случва веднъж в живота, и неописуемата емоция, когато златен олимпийски медал е закачен на врата ти. Но не искам да е само веднъж в живота“, написа Ли в социалните мрежи.

19-годишната Ли стана петата поредна американка, спечелила олимпийска титла, когато победи Ребека Андраде от Бразилия в драматичен финал в Токио. Американката заяви, че никога не си е представяла, че ще може да спечели, докато нейната съотборничка и олимпийска шампионка от Рио 2016 Симон Байлс не се отказа от турнира заради проблеми с психичното здраве.

Олимпийската титла направи Ли, която е хмонг-американка, знаменитост. Това обаче не й попречи да изпълни ангажимента си да се състезава за Обърн. Тя стана първата действаща олимпийска шампионка, който се състезава на ниво NCAA.

Тъй като до игрите през 2024 година остават по-малко от две години, родената в Минесота гимнастичка ще се върне към тренировките на елитно ниво следващата пролет с надеждата да бъде готова навреме, за да влезе в олимпийския отбор на САЩ от пет жени. Американски отбор, воден от Джейд Кери и Джордан Чайлс, спечели златото на Световното първенство в Ливърпул по-рано този месец.

„Насочих вниманието си към Париж през 2024 година и знам какво трябва да направя, за да стигна дотам. Очаквам с нетърпение да запретна ръкави и да се захвана с работа“, написа още американката.