Отмина почти месец от спечелването на историческия златен медал на ансамбъла на  България на олимпиадата в Токио. Чак сега обаче президентът на федерацията Илиана Раева реши да даде първото си обширно интервю след успеха.

Направи го на Фейсбук страницата на федерацията.

„Едва ли скоро ще утихнат емоциите… Това е наистина исторически медал, защото е жадуван от поколения български гимнастички. Спечели го един също исторически отбор. Този отбор се появи с гръм и трясък и си тръгва с гръм и трясък. Цял олимпийски сезон е безапелационно най-силният отбор. След великата ни победа отказах всякакви интервюта, защото имах нужда от спокойствие и да се насладя истински на този исторически златен медал. Все още продължавам да му се наслаждавам“, заяви Илиана.

Liubomir Asenov / LAP.bg
86 снимки

„Знаех, че ни чака тежка битка и тя беше такава, защото основните ни съперници бяха силни и добре подготвени. Също така казах, че който издържи психически, той ще победи. България беше бетон! На финалите бяхме най-силният отбор, с най-ярко присъствие. Победихме и на терена, и на съдийската маса, защото в този спорт съдиите решават кой къде ще е на стълбичката. Понякога си най-силен на терена, но съдиите не мислят така и си по-назад в класирането. Този път те бяха единодушни, че българският ансамбъл е най-достойният за златния медал. Нямаше как да е друго, защото имахме най-трудните съчетания и ги изиграхме най-чисто!“, радва се Раева.

„Разликата между нас и другите отбори казва всичко. За такъв форум и такава конкуренция тази разлика в оценките говори за класата и силата ни. Освен че повярвахме и го поискахме и знаехме как да го постигнем. Този път нямаше начин да го изтървем с най-силния отбор в света, с който разполагахме“, допълни тя.