Параолимпийските игри в Токио завършиха със зрелищна церемония по закриването, а Китай завърши на първото място в крайното класиране по медали с голяма преднина. Игрите се проведоха без присъствието на фенове при строги мерки за сигурност заради пандемията от коронавирус, подобно на Олимпиадата в японската столица през юли и август,

Китай има 96 златни и общо 207 медала. На второ място е Великобритания с 41 златни и общ брой 124 медала. САЩ е на трета позиция в подреждането с 37 златни и 104 медала.

България спечели два сребърни медала в Токио - на Християн Стоянов (1500 метра) и Ружди Ружди (тласкане на гюле).

Китай, който следва да бъде домакин на зимните олимпийски и Параолимпийски игри през февруари и март догодина в Пекин, остана на второ място след САЩ в класирането по медали на Олимпиадата в Токио.

Церемонията по закриването на Параолимпийските игри на Националния стадион в Токио включваше фойерверки, видеомонтажи, различни светлинни шоута и модерна музика. На събитието присъства японският престолонаследник принц Акишино.

Парадът на спортистите включваше двамата афганистански параолимпийци, които успяха да стигнат до Токио по-късно, след като избягаха от превземането на страната от талибаните.

Председателят на Международния параолимпийски комитет Андрю Парсънс предаде параолимпийския флаг на кмета на Париж Ан Идалго преди Летните игри през 2024 година във френската столица.