Петрич посрещна емоционално местните си герои от олимпийските игри в Токио 2020 – бронзовата медалистка Евелина Николова и селекционера на женския национален отбор Петър Касабов, а на тържеството присъства и Миросла Гочев, личен треньор на нашата призьорка.

БФ Борба
16 снимки

Тримата бяха бурно аплодирани със ставане на крака от стотици техни почитатели на церемония в градския парк.

„Това е родното ми място, тук за първи път влязох в залата, тук за първи път дадох частичка от себе си на борбата и се радвам, че успях да донеса частичка от олимпийските медали в нашия прекрасен южен град - каза Евелина – Преживях много, запознах се с много хора. Всеки ми даде частичка от себе си, всеки ми даде урок, който научих с времето, и този път ме изгради като човек, който съм сега. А когато хората с насълзени очи ме поздравяват за цялата емоция, която са изживяли с мен, а децата ми казват: “Искам да бъда като теб”. Ето тези моменти осмислят пътя, по който вървя."

„Много съм щастлив за това топло посрещане, че мога да бъда на тази церемония, и че съм дал повод на всички петричани да се радват“, заяви Петър Касабов.

В знак на признателност и благодарност към двамата, кметът на община Петрич Димитър Бръчков им връчи почетния знак на града. А феновете им пожелаха злато за следващите олимпийски игри в Париж 2024.