Гръмна нов голям скандал в българската борба. И този път замесена е Биляна Дудова, която пропусна европейското първенство в Будапеща след драми и кавги, а на форума отиде Тайбе Юсеин, която завоюва злато.

Сега бронзовата медалистка от Олимпиадата в Токио Евелина Николова използва социалните мрежи, за да изкаже своята гледна точка, след като Биляна Дудова в интервю пред столичен ежедневник казва, че колежката й нечестно е отишла на Игрите в японската столица. 

"За пореден път името ми е намесено около скандалите с Биляна Дудова, за което мисля, че е време да внеса малко яснота по темата, която е пряко свързана с мен! 

"За олимпиадата в Токио в категория до 57кг. тогава избраха Евелина Николова, което също не беше честно. Допуснах само една загуба от нея, при това не бях здрава, и отиде тя", казва Биляна Дудова. 

Резултати:
16.10.2020 г. - Победа за мен в срещата за 38 секунди.
08.01.2021 г. - Победа за мен с резултат 9:0 и туш за 2 мин и 50 секунди. 
 
Въпреки тези две безапелационни победи бе определено преборване, коя от двете ще стартира на Европейската Олимпийска квалификация. На което преборване Биляна Дудова не се яви, по изявление на треньорския й щаб: “…тя не може да си държи килограмите в категория”.

"Нека си борят Ева, ще видим тя каква ще я свърши!" (Иронично казано)

Е aз я свърших, участвах на състезанието, победих 4 срещи и си спечелих квотата за Олимпийските игри! 

След това решиха, че имат право да ми вземат мястото, мястото което САМАТА АЗ съм си извоювала. 

Ами не, когато оставиш нещата в ръцете на някой друг и крайният резултат не те удовлетворява, нямаш ни най-малко право да искаш нещо, което НЕ е твое! 

Надявам се спекулациите след публикуваните от мен факти, свързани с моите участия на състезания и извоюваните от мен престижни отличия в името на България, да приключат!", написа Николова в профила си в една от социалните мрежи.