Състезателката от ансамбъла по художествена гимнастика Мадлен Радуканова ще носи три седмици обездвижващ ботуш на крака. Почивката на грацията ще премине изцяло във възстановяване след контузията на глезена, с която тя игра на Олимпийските игри в Токио.

Специално лечение ще бъде приложено на Мадлен Радуканова и след тези три седмици ще стане ясно как ще продължи възстановяването ѝ.
 
След почивката, която олимпийските шампионки получиха, заниманията в залата ще продължат за Световното първенство, което отново ще се проведе в Япония. Шампионатът на планетата е от 27 до 31 октомври.
 
„В Токио това (за контузията – бел.ред.) знаеха само треньорите и д-р Мариан Добрев, който внимателно следеше всичко, прилагаше болкоуспокоящи, за да може отборът да играе в титулярния си състав. След преглед, който и бе направен, след като момичетата се прибраха в София, кракът ѝ бе обездвижен с ботуш, с който Мадлен ще бъде следващите три седмици, както и ще бъдат правени специални инжекции, след това ще и се прави отново ЯМР, за да се види докъде е стигнало възстановяването. След това ще се вземе решение как да продължи лечението ѝ“, написаха в официалната страница на федерацията по художествена гимнастика във Фейсбук.
 
„Мадлен споделя, че е имало мигове, в които ѝ се е струвало, че няма да издържи, но тогава си е давала куража с думите на г-жа Раева "Стисни зъби, малко остана, нека другите момичета да не разберат, за да играете концентрирано", пишат още в публикацията, посветена на Мадлен Радуканова.