Клуб по художествена гимнастика "Левски Триадица" проведе тържествено посрещане на олимпийските шампионки от ансамбъла Мадлен Радуканова и Лаура Траатс, както и на Боряна Калейн, която в японската столица зае престижното пето място в индивидуалния многобой.

Трите са от "Левски Триадица". Те бяха обсипани с цветя и подаръци от малките гимнастички и дълго време раздаваха автографи и се снимаха с тях.

От клуба бяха подготвили огромна торта с лика на дамите и няколко бутилки шампанско, които бяха отворени от тях.

На събитието присъства и личната треньорка на Калейн - Марияна Памукова.

Четирите получиха поздравителен адрес от кмета на район "Триадица" Димитър Божилов, който им бе връчен от заместник-кмета Руслан Баждеков.

Lap.bg.
36 снимки

"Вие сте от школата на Триадица, възпитанички на 47-о училище. Показахте на света какво значи да си шампион, да имаш характер и да си позитивен", каза той.

Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Боряна Калейн бяха изключително емоционални, защото са започнали кариерата си в същата зала, която в момента се нуждае от ремонт.

"Емоциите са страшно много - вчера от летището до днес в залата, в която сме израснали. Колебания имаше дори малко преди Олимпиадата, но винаги сме вярвали, че ще спечелим тези медали и това вече е факт", призна Мадлен.

"Сантиментален за нас е този момент с всички тези малки дечица, които ни се възхищават. Благодарим на "Левски Триадица" за всичко. Да върнем тези медали в родното ни място е чест за нас", добави Лаура.

БОК, Костадин Андонов – Start-Photo
83 снимки

Залата по художествена гимнастика на клуба е построена през 1983 година и в момента се нуждае от ремонт. От 8 години има изготвен проект за модернизация, който е одобрен от Министерството на младежта и спорта, но до момента няма отпуснати средства. Проектът е на стойност 260 хиляди лева. От 2013 година насам всяка година в клуба получават писмо, че този проект е одобрен, но все още няма финансиране.

От клуба ще организират благотворителен търг, на който ще бъдат предоставени лични вещи на Радуканова, Траатс и Калейн.

"Със сигурност заради клуба ще се разделим с ценни за нас вещи", сподели Калейн.

Трите грации ще обявят в близките дни точно какви артикули ще бъдат пуснати за продажба.

"Искаме да помогнем с каквото можем, но силно се надяваме това да достигне до държавните институции и този проект да бъде осъществен", заяви Лаура Траатс.