Председателят на БОК - Стефка Костадинова, заяви, че 2021-а година е била изкключително успешна за българския спорт.

"Отиде си една уникална за българския спорт година. Три пъти чухме химна в Токио. Имаме 6 медала. Опровергахме всички песимисти. Благодарности на всички, които ни направиха отново горди и силни като българи. Искам да поздравя нашите героини. Щастлива съм за момичетата от ансамбъла, за Стойка Кръстева, за Ивет Горанова, за "сребърната" Тони Костадинова, за "бронзовите" ни момичета в борбата Тайбе Юсеин и Ивелина Николова", заяви Костадинова за БНР. 

"Преди олимпиадата бяхме упреквани, че сме с много малка делегация от само 45 човека. Но не е важно колко е броят на спортистите, а е важно тяхното качество. За статистиката - 7 наши състезателки чуха химна, 10 български спортисти се качиха на почетната стълбичка, в топ 10 влязоха 25 наши спортисти, което е повече от половината ни участници", сподели председателят на Българския олимпийски комитет.

"Искам специално да отбележа едно историческо събитие, което не искам да остане в сянка - нашата прекрасна Мария Гроздева направи в Токио последния си старт в своята забележителна кариера. Тя е една от истинските икони на българския спорт. Прекланям се пред нея, пред това, което направи за нас и за цялата ни нация. В такива тежки времена накарахме цяла България да се гордее", допълни Костадинова.