Промоутърът на боксовата звезда Антъни Джошуа – Еди Хърн нямаше как да избегне неудобните въпроси за неубедителното представяне на доминанта в тежка категория въпреки победата с нокаут срещу Александър Поветкин.

Снощи пред препълнения „Уембли” Ей Джей защити титлите си във версиите WBA Super, IBF, IBO и WBA, след като свали на земята противника си в 7-ия рунд. До този момент обаче срещата съвсем не вървеше безоблачно за 28-годишния британец, който получи немалко удари от динамичния руснак. Особено в първите 2 рунда на мача 11 години по-възрастният Поветкин диктуваше събитията, а в хода на целия мач Джошуа демонстрираше липса на експлозивност, като отсъстваха и характерните за него серии от удари.

Хърн разкри, че последните седмици от подготовката на Джошуа за мача не са преминали никак гладко, като на всичкото отгоре боксьорът е изкарал и грипно заболяване. „Беше един лагер на ужасите”, коментира Хърн пред iFL TV. „Говорим за контузии, а и този грип, който го държа цяла седмица. Мислехме, че дори и през тази няма да отшуми.”

„В деня на мача пък дъждът още от рано се изливаше из ведро. Като стигнахме в съблекалнята и сложихме в ръкавиците, палецът липсваше. Това беше три минути преди излизането. Трябваше да сменим ръкавицата, да я сложим отново и пак да опаковаме с лепенка.”

„Мисля, че просто всичко беше орисано да се развие зле. На ринга Антъни изглеждаше твърде релаксиран, исках да му кажа да се задейства. Не бих могъл да кажа как се е чувствал той относно цялата ситуация.”

„Знаех колко тежък мач ще се получи. Поветкин е един от най-добрите бойци в тежка категория из целия свят”, допълни Хърн.