Мексиканският шампион в супер средна категория Саул Канело Алварес (61-2-2, 39 нокаута) победи сънародника си Хайме Мунгуя (43-1, 34 нокаута) и запази титлите си. Това е първо поражение на Мунгуя в кариерата. То дойде след убедително представяне на Канело, който надви съперника с единодушно съдийско решение след 12 рунда в Лас Вегас, САЩ.

В откриващия рунд Канело първо се опита да работи внимателно, а след това натисна малко. Мунгуя очаквано разчиташе на силни удари. Той нанасяше много удари, като понякога атакуваше серийно. Досега шампионът не се е опитвал да пресече продължителните атаки на претендента. Но той изстреля няколко странични удара около гарда и няколко десни крошета.

Хладнокръвна атака от страна на Мунгуя в 3-ия рунд - няколко секунди преди гонга той нанесе комбинация от няколко удара, които разтърсиха Канело. Но претендента направи сериозна грешка в 4-ия рунд. Той не наруши дистанцията след атаката си, остана в зоната на удара, пропусна ъперкът и падна в нокдаун.

Бойният план на Мунгуя се разпадна. Той вече не можеше да държи дистанцията. Стоеше твърде близо до Канело. Опитваше се да удря повече, но почти всеки контраудар на шампиона попадаше в целта. Алварес разтърси съперника си с левачката в петия рунд. Повече от ударите на Мунгуя в шестия рунд бяха добри.

Претендентът се справи малко по-добре в осми рунд. Той нанесе няколко комбинации от няколко удара. Те не са много ефективни, но така поне може да държи противника си близо. Имаше красиви размени в 9-ия рунд. Мунгуя за кратко успя да изравни резултата от двубоя. В 10-ия рунд той пласира няколко прави десни и крошета.

В 11-ия рунд Канело си взе почивка и не остави на Мунгуя никакъв шанс в решителните три минути. Оценките на съдиите бяха категорични 117-110, 116-111 и 115-112 в полза на шампиона.