Боксовият суперинвеститор Турки Алалшикх говори за непосредствените си планове в интервю за ESPN. Той планира да приключи календарната година с още един грандиозен проект. Това ще бъде шоу със същия формат като това на Франк Уорън срещу Еди Хърн - 5 двубоя в различни теглови дивизии между представители на САЩ и Великобритания.

„Боксът е разбит в днешно време“, обяви Алалшикх. „Но не мисля, че трябва да сглобяваме този пъзел парче по парче. Имаме стратегическа визия, за да го върнем на върха на пазара. В крайна сметка, докато преди боксът беше спорт номер 1 в света, сега той се е свлякъл до номер 14. Стратегията ни сега е всяко ново събитие да бъде продължение на предишното. Всяка нова карта ще се формира от резултатите на предишната".

„Сътруднича на всички. Когато за първи път дойдох в бокса, промоутърите се конкурираха помежду си. Успяхме да ги накараме всички да работят заедно“.

През август ще се състои първото събитие на Алалшикх извън Рияд, Саудитска Арабия - шоуто Терънс Крофърд срещу Израил Мадримов ще се състои в Лас Вегас, САЩ. Септемврийската карта също ще бъде "изнесена" - в Лондон (Англия) на стадион "Уембли" Антъни Джошуа ще се бие с победителя от двубоя между Филип Хъргович и Даниел Дюбоа.

През октомври е планирано отново да се бият най-добрите супертежки боксьори в света - реванш на Олександър Усик и Тайсън Фюри. А през декември ще се проведе шоуто 5х5: САЩ срещу Великобритания.  Алалшикх има планове и за първата половина на 2025 г. Това включва развитието на нови пазари - събития в Берлин (Германия) и Шанхай (Китай).