Легендата в тежка категория Ленъкс Люис направи много конкретна прогноза за това какво според него ще се случи, когато Тайсън Фюри и Олександър Усик най-накрая се изправят един срещу друг на 18 май в Саудитска Арабия. Тази дългоочаквана битка ще бъде първият мач за обединяване на всички пояси в тежка категория от 1999 г. насам. Последният човек, който държеше всичките титли

Люис тренираше под ръководството на Мани Стюард в прочутата зала "Кронк", а напътствията на Фюри идват от племенника на Стюард - Шугър Хил. Той промени съдбата на Фюри, като добави сила в представянето му и го превърна в много по-агресивен боец, който използва естествените си предимства на ръста си, за да преодолява противниците си. Това е стилът, благодарение на който той на два пъти надви Дионтей Уайлдър в епичната им трилогия, а също така нокаутира Дерек Чисора и Дилиан Уайт.

Усик обаче е съвсем различна перспектива. Техничният левичар е пъргав боксьор със страхотна работа с краката, огромен боксов коефициент на интелигентност и досега никога не е бил събарян легитимно на ринга, въпреки че е бивш неоспорим шампион в полутежка категория, който премина в тежка и се справи с британците Антъни Джошуа (два пъти) и Даниел Дюбоа през август миналата година.

В разговор с TalkSport Boxing Люис бе попитан кой и как ще победи и той застана на страната на сънародника си.

"Смятам, че Фюри има страхотни данни, висок е, може да се боксира и с левичари и с десничари, може да върви напред, но в момента е трудно да победиш по-голям човек, затова винаги казвам, че по-големият има предимство. Смятам, че Тайсън Фюри ще спечели по точки, но не можеш да изключиш Усик."