Шампионът на WBC в средна категория, американецът Джермал Чарло (33-0, 22 нокаута), е бил арестуван в понеделник. Срещу него са повдигнати три обвинения - шофиране под въздействието на алкохол, причиняване на произшествие, бягство от мястото на произшествието и дори гонка с полицаите.

Боецът вече е освободен под гаранция в размер на 9,5 хил. щатски долара. Известно е, че съдържанието на алкохол в кръвта на Джермал е било два пъти по-високо от разрешеното.  От WBC най-накрая реагираха на инцидента. Организацията взе решение, което отдавна трябваше да бъде взето - Чарло беше лишен от шампионската титла, а носителят на временната титла доминиканецът Карлос Адамес (23-1, 18 нокаута) вече е пълноправен шампион на WBC.

Според ESPN в понеделник Чарло не е успял да овладее автомобила си и е блъснал червеното си Ламборгини в друг автомобил. След инцидента е последвала кавга между шофьорите. Джермал напуснал мястото на произшествието, без да изчака полицейските служители.

Чарло бързо е бил идентифициран, но не е спрял спортния автомобил, когато е бил помолен от полицейски служител. След като бягал от патрулния автомобил около 1,6 км, Джермал бил спрян - полицаят препречил пътя на нарушителя със служебния си автомобил. Чарло бил арестуван и отведен в участъка. Там му е направен тест за съдържание на алкохол в кръвта.

При последната защита на титлата през лятото на 2021 г. боецът изглеждаше не на себе си. WBC знаеше, че боецът има проблеми с алкохола и депресията. Решението да не се отнема титлата на Чарло беше обяснено от президента на организацията Маурисио Сулайман като желание "да се помогне и подкрепи спортиста".

Очевидно Джермал окончателно е изгубил шанса да получи най-касовия двубой в кариерата си - имено да бъде съперник на Канело Алварес през септември.