В интервю за ESPN боксовият суперинвеститор Турки Алалшикх даде да се разбере, че планира да организира мечтания двубой между американеца Терънс Крофърд (40-0-0, 31 нокаута) и мексиканския шампион в супер средна категория Саул Канело Алварес (61-2-2, 39 нокаута).

Според инвеститора тази битка е планирана условно за декември или януари. Двубоят ще се проведе в Съединените щати. Босът на саудитския бокс не иска Крофърд да има още една дълга пауза.

„Работя по организацията на Крофърд да се бие с Канело. Във всеки случай това ще бъде голяма битка за Терънс. Ще обсъдя всички възможни имена с него“, обяви той.

Чрез социалните медии Алалашикх даде да се разбере, че не харесва рейтинговата система на BoxRec. И би искал да я модернизира или по-скоро да я замени. Ето как той реагира на новината, че абсолютният шампион в категория супер петел Наоя Инуе е изпреварил Крофърд в списъка на най-добрите активни бойци в света.

„Инуе е страхотен боец. Но лидерът в класацията "паунд за паунд" е Крофърд. Не знам как работи тази класация и дали има някакви ясни критерии. Но изглежда, че в нея има място за лични мнения и неточности".

Инвеститорът не харесва факта, че Инуе по някакъв начин е победил Крофърд още преди двубоя с Луис Нери. Японецът го спечели с нокаут в 6-и рунд.

"Вярвам, че боксът се нуждае от един субект, който да осигури прозрачна и надеждна оценка. Скоро ще подкрепя този проект. Те (BoxRec) направиха промени в рейтингите още преди началото на двубоя с Инуе, без още да знаят как ще завърши той. Така че тук определено има известна неяснота."