Джейк Пол предполага, че или той, или Майк Тайсън "трябва да умре" в предстоящия им двубой. Звездата от YouTube ще се изправи срещу 57-годишния ветеран в тежка категория в мач на 20 юли, който е потвърден като санкциониран професионален двубой. Появиха се основателни опасения за здравето на бившия безспорен шампион в тежка категория, който не се е бил професионално от загубата си от Кевин Макбрайд и оттеглянето си през 2005 г.

А последните коментари на Пол, когато присъстваше на Гран При в Маями във Формула 1 , предизвикаха допълнителна тревога за физическото състояние на Тайсън в нощта на боя. Той заяви: "Това е война. Всичко е справедливо в любовта и войната. Обичам го, но щом се превърна в професионален бой, един от нас трябва да умре. Той приема това много, много сериозно и именно това ще направи битката невероятна за всички фенове. Той е убиец. Преминавам в тежка категория, така че той ще има някои предимства, но именно това ще направи този бой вълнуващ“.

"И двамата имаме силата на нокаута с един удар. Това е, което му е предопределено да прави и за което е роден. И той беше този, който искаше това да бъде професионален бой. Уточнявахме правилата и Майк каза: "Искам това да е професионален бой. Искам да сложа край на това момче и да спра всичко, което прави. Така че се съгласих да го направим професионален бой и това е толкова истинско, колкото става."

Тайсън получил множество медицински предупреждения, като се има предвид, че ще бъде на 58 години, когато излезе на ринга и разликата във възрастта между двамата е огромна. През 2020 г. той се завърна за демонстративен мач с Рой Джоунс младши, но битката тогава бе много по-равностойна и в по-безопасни условия.

В стремежа си да докаже физическата си форма Тайсън публикува множество клипове от тренировъчния си лагер, на които се разбива на калъп, което предизвика нервни публични реакции от страна на Пол. Феновете дори призоваха двойката да отмени двубоя, но той ще продължи с пълна сила.

"Проблемното дете" дори твърди, че именно Тайсън е инициирал разговорите състезанието да бъде зачетено в рекордите на двойката. "Искам само да уточня, че Майк Тайсън е този, който искаше това да бъде професионален бой", каза той в своя подкаст. "Казах на Накиса [Бидариан - съосновател на MVP], че ако Майк иска точно това, е добре, но се увери, че си казал на Майк, че няма да има задържане. Каквото и да се случи сега, то се случва и сега това е война. Ако той ме повали, мога да се справя с това, но ако аз го поваля, той трябва да е този, който взема решение дали може да се справи с това“.