В понеделник в Токио, Япония, местният абсолютен шампион в категория супер петел Наоя Инуе (27-0, 24 нокаута) доказа статута си на суперзвезда. Неговият двубой с мексиканеца Луис Нери (35-2, 27 нокаута) беше най-гледаното събитие в историята на стрийминга на Amazon Prime в Япония.

В хода на двубоя Иноуе беше свален в нокдаун за първи път в кариерата си, но след това размаза съперника си и го нокаутира в 6-ия рунд. Но това не е всичко. Промоутърът на боеца Хидеюки Охаши заяви, че за победата над мексиканеца Наоя е спечелил рекордните в историята на Япония 6,5 млн. щатски долара.

Интересното е, че Инуе може да удвои тази сума още в следващия си двубой. За целта той трябва да приеме офертата на боксовия суперинвеститор Турки Алалшикх, който предлага шампионът да се яви през септември в Лондон (Англия) като подгряващ двубой за местния супербоец в тежка категория Антъни Джошуа.

По всяка вероятност следващият съперник на японеца ще бъде задължителният претендент на IBF Сам Гудман от Австралия. Непосредствено след победата си над Нери Иноуе обяви тази битка. По-рано се говореше, че двубоят с Гудман ще се състои през септември в Австралия.