В мача между Антъни Джошуа и Деонтей Уайлдър се появи нова причина за вражда. Дългоочакваният сблъсък между двамата беше на път да се осъществи през декември миналата година, преди Уайлдър да претърпи шокираща загуба от Джоузеф Паркър. Но краля на саудитския бокс Турки Алалшик планира Уайлдър да се бие с Джаред Андерсън след сблъсъка си с Жилей Жан.

Ей Джей обаче отказа да затвори вратата за сблъсък с американеца и по-рано този месец разкри, че потенциално може да се бие с него на "Уембли". Но шефът на саудитския бокс Турки Алалшикх изглежда има други планове за Уайлдър, който се завръща на ринга на 1 юни за двубой с Жилей Жан.

Алалшик планира Уайлдър да участва в домашна схватка срещу непобедения Джаред Андерсън, ако премине през схватката с Джан в Рияд. Заедно със снимка на себе си и Андерсън, Алалшикх написа в Туитър: "Талантливият Джаред Андерсън вече е с нас на 3-ти август в Рияд в Лос Анджелис срещу "Бронзовия бомбардировач" Дионтей Уайлдър.  Ако е готов дотогава, да се бие след двубоя на 1 юни срещу Жилей Жан".

34-годишният Джошуа не е стъпвал на ринга след бруталния нокаут във втори рунд срещу Франсис Нгану през март. Но наскоро той заяви, че е на път да се бие с Уайлдър, Жан, Филип Хъргович или Даниел Дюбоа през септември тази година.

В края на миналия месец той заяви пред talkSPORT: "Когато ми кажат, че има дата, знаете, че ще бъда готов на 100 процента. Ще бъде в Лондон, на стадион "Уембли". "Това е, което ми се казва. Ако това е, което казват, те обикновено подкрепят думите си, така че нека се съобразим с това. „Уембли", 20 или 21 септември“.