Джордж Камбосос-младши ще се опита да реши уравнението, което представлява Василий Ломаченко, когато се бият за вакантната титла на IBF в лека категория тази неделя. "Той има коефициент на интелигентност като Алберт Айнщайн в бокса", каза Камбосос пред BoxingScene.

Ломаченко, шампион в три дивизии и бъдещ член на Залата на славата, често е бил труден за разгадаване. Но на 36-годишна възраст, Ломаченко видя, че някогашните му умения са поставени под въпрос след поредица от незадоволителни представяния.

"Стопроцентовият Ломаченко има още много в резервоара", казва Камбосос. "Но не вярвам, че той вече има това куче в себе си. Не мисля, че той го иска толкова силно, колкото аз в момента. Никога не можеш да подцениш човек като Ломаченко. Бих бил най-големият идиот, ако направя това. Ломаченко е велик за всички времена и човек, когото много уважаваме. Подготвяме се за най-добрата версия на Ломаченко. Щом удари гонгът, уважението е вън от вратата и е време за работа."

Двубоят Камбосос - Ломаченко ще се проведе в зала RAC Arena в Пърт, Австралия, на 12 май. Събитието ще се излъчва по ESPN в САЩ. Ломаченко (17-3, 11 нокаута) не се е бил, откакто през май миналата година загуби с единодушно решение от Девин Хейни.

Бившият обединен шампион в лека категория Камбосос (21-2, 10 нокаута) се възстанови след две загуби със съдийско решение от Хейни през 2022 г., като спечели много спорно решение с мнозинство срещу Макси Хюз през юли. Камбосос обясни слабото си представяне срещу Хюз - първата му победа от 2021 г. насам, когато нокаутира Теофимо Лопес в двубой с разделено решение.

"Когато си бил с 10 от 10 модела на Victoria's Secret и след това получиш 2 от 10, човек [като Хюз, който] трябва да е брънка по пътя, понякога нямаш тази върховна мотивация", каза Камбосос. "Трябваше да се адаптирам много в битката. Той беше в най-добрата си форма, а аз - в най-лошата."

Камбосос обещава по-мотивирана версия на себе си срещу Ломаченко.  "Имах невероятен план за мача и лагер, с фантастични спаринг партньори, които подражават на Ломаченко до съвършенство, и имам планове за игра от А до Я", каза Камбосос. "Трябва да се адаптираш срещу човек като Ломаченко. Ломаченко има страхотно IQ и е невероятен на крака, но обича и да излиза напред. Ние имаме свои собствени трикове в ръкавите си. Трябва ли да го тормозим? Ще изчакаме и ще видим. Аз ще бъда готов да се адаптирам и това ще бъде един електрически бой, който ще запомним“.