Непобеденият Малик Зинад (22-0, 16 нокаута) влиза в ролята на заместник на Артур Бетербиев, който ще претърпи операция за възстановяване на скъсан менискус. Зинад ще се изправи срещу Дмитрий Бивол на 1-и юни в Саудитска Арабия. Бетербиев (20-0, 20 нокаута) може да бъде готов да поднови тренировки до септември и има надежда, че двубоят за обединяване на всички титли в лека тежка категория срещу Бивол ще бъде преместен по-късно тази година.

Зинад ще се бори за първата си световна титла. Миналата седмица в Сидни 30-годишният боксьор постигна победа със съдийско решение над Жером Пампелон. Бивол (22-0, 11 нокаута) е боксьор № 5 в класацията на ESPN, докато Бетербиев е № 6. Бивол притежава победа над най-голямата звезда на бокса - Канело Алварес, и притежава титлата на WBA. Бетербиев, шампион на WBO, WBC и IBF е номер 1 в лека тежка категория.

39-годишният Бетербиев и 33-годишният Бивол са родом от Русия, но Бетербиев живее в Квебек. Именно там той се завърна през януари с победа с нокаут в седмия рунд над бившия шампион в супер средна категория Калъм Смит - победа, която го задържа на пътя на сблъсъка с Бивол. Последният двубой на Бивол беше през декември в Рияд, където той постигна победа над Линдън Артър.

Мачът между Бивол и Бетербиев трябваше да е водещ в картата на 1-и юни. След промяната обаче водещата битка става двубоя между Жилей Жан и Дионтей Уайлдър.