Наоя Инуе доказа отново защо носи прякора Чудовището. Абсолютният световен шампион в категория петел нокаутира задължителния претендент на WBC Луис „Пантерата“ Нери (35-2, 27 нокаута) от Мексико. Това бе и основния бой за галавечерта в Токио, Япония. Японецът, който за първи път се боксира в легендарната зала „Токио Доум“, се саморазправи със съперника и го нокаутира в 6-и рунд, след като и двамата направиха нокдауни преди това.

Иноуе още от началото атакува. Имаше успешна атака на къса дистанция от страна на шампиона, завършила к ъперкът. И лява контраатака от страна на претендента, който шокира залата. Наоя на платното! За първи път в кариерата си, Чудовището пратен в нокдаун! Мексиканецът се опитва да довърши японеца, но той отвръща на удара.

1:1 при нокдауните още във втория рунд. Нери опита да натисне, пропусна и попадна на ляв страничен удар, който го прати на земята. Зрелището е пълно! Претендентът е опасен, когато контрира. Но Иноуе вече е получил своя удар. В 3-ия рунд той пласира няколко безответни десни прави в главата и не забрави за ударите в тялото. Мексиканецът удържа всичко.

Това беше адски интересен двубой! Иноуе започва да играе пред камерата. Той е уверен в силата си. Единствената възможна тактика на Нери е, че е готов да отстъпи, ако получи шанс да контраатакува. Претендентът влиза в боксова позиция. Той поема много удари и краката му започват да се клатят. Трябваше да се хвърли към съперника си. Всичко завърши с пропуснато късо ляво кроше и второ падане за Нери. Нокаут! Едностранен побой над претендента и нокаут в 6-ия рунд за край на битката!