Шампионът на WBC в лека категория Шакур Стивънсън ще защитава за първи път новозавоювания си пояс срещу наскоро победения Артьом Арутюнян (12-1, 7 нокаута). Битката ще е на 6 юли в промотирано от Top Rank събитие в Prudential Center в Нюарк, Ню Джърси. В главната подкрепяща битка в картата шампионът на WBC в супертежка категория О'Шаки Фостър (22-2, 12 нокаута) се изправя срещу Робсън Консейсао (18-2-1, 9 нокаута).

В 10-рундовата битка за титлата в лека категория Кишоун Дейвис (10-0, 7 нокаута) ще се изправи срещу големия побойник Мигел Мадуеньо (31-2, 28 нокаута), който наскоро беше здраво победен от крайния претендент Стив Клагет. Това му дава малка представа за това, за какво става дума в двубоя Дейвис - Мадуено.

Top Rank все още се въздържа да хвърли Кишоун след слабото му представяне срещу Нахир Олбрайт през октомври миналата година. Това представяне повдигна вежди относно това дали Кишоун има способността да стигне напред в леката категория. Добрата новина е, че ако Дейвис не успее да се справи с Top Rank, те все още разполагат с Абдула Мейсън в лека категория, който в момента изглежда като истинска находка.

33-годишният Арутюнян е човекът, за когото се говореше, че Шакур (21-0, 10 нокаута) ще се бие, а сега това е официално. Това не е изборът, който феновете искаха да видят от олимпийския шампион за САЩ за 2016 г. Шакур Стивънсън, тъй като те искаха от него поне реванш срещу Едвин Де Лос Сантос, за да докаже, че съмнителната му победа през ноември миналата година наистина се дължи на контузии.

Феновете не вярват в това и изглежда слабо от страна на Шакур, че е продължил напред и сега се бие с Арутюнян, който загуби последния си двубой срещу Франк Мартин. Смята се, че това е последният двубой за Стивънсън по договора му с Top Rank. Сега той или ще премине към друга промоутърска компания, или ще преподпише с Top Rank за още един мач. За Top Rank би било рисковано да подпише нов договор с Шакур, тъй като той не успя да спечели фенска маса извън родния си град Нюарк. Водещите бойци в лека категория не искат да се бият с него, защото той е дефанзивен настроен.