Австралиецът Джордж Камбосос и укринската суперзвезда Василий Ломаченко се гледаха втренчено в продължение на 3 минути и 26 секунди по време на официалната пресконференция в четвъртък следобед преди грандиозния двубой за световната титла на IBF в лека категория този уикенд.

Двамата ще се бият в разпродадената зала RAC Arena в Пърт в неделя следобед, като се очакват фойерверки, след като Камбосос обеща да "пенсионира" 36-годишния си съперник.

"Когато победя Ломаченко, за него няма да има повече път. Това е пенсиониране за него“, обави Камбосос. "Наистина вярвам в това. Начинът, по който правя спаринги, начинът, по който паля на всеки двигател. Скоростта, която имам - той никога не е виждал такава скорост и експлозивна сила. Волята, сърцето, което имам, желанието да спечеля тази битка. Искам го много. Подготвях се изключително усърдно за тази битка. Не съм оставил камък върху камък. В неделя ще видите."

След пресконференцията двамата се изправиха и се гледаха страшно в продължение 3 минути и 26 секунди. Дори бившият световен шампион в тежка категория Лукас Браун, който също ще се бие в картата, не успя да спре погледите им, въпреки че се опита да си проправи път между двамата.

След това Камбосос се пошегува пред предаването Main Event на Foxtel: "Беше готино, човече. Имам цял ден! Нямам какво друго да правя."

Бившият световен шампион Шон Портър заяви, че финалният сблъсък е "интимен" момент между бойците, тъй като те изпращат последно послание на опонентите си. Камбосос отговори: "Говоря сериозно, мога да правя това цял ден. Видях, че той започна да се движи, лицето започна да се движи наоколо. Той сигурно си мислеше: "Не искам да правя това цял ден, искам да се върна в стаята си в хотела".

В отговор на твърденията на Камбосос, че ще нокаутира Ломаченко и ще сложи край на кариерата му, легендарният украинец заяви: "Чувам това не за първи път. За мен това не е изненада. Но ще се видим в неделя в 12 часа. Ще се видим на ринга!"

Говорейки за силните си страни в сравнение с австралиеца, Ломаченко добави: "Аз съм твърде дълго в този спорт. Ние сме двама професионалисти. Познаваме бокса. Знаем стратегията на бокса. Ще бъде много много интересно и за двамата, ще бъде интересно и за всички фенове на бокса."