На 18 май в Рияд, Саудитска Арабия, в една от най-очакваните битки на годината ще бъде определен абсолютният световен шампион в тежка категория. Един срещу друг ще се изправят непобедените носители на всички пояси в тежка категория - украинецът Александър Усик (21-0, 14 нокаута) и британецът Тайсън Фюри (34-0-1, 24 нокаута).

Преди двубоя Фюри беше попитан как ще протече битката му с Усик. Отговорът на големия мъж (за канала на Франк Уорън в YouTube Queensberry Promotions): "Какво ще се случи след началния гонг? Ще видите как заекът (Усик) ще започне да бяга. Бягай, заек, бягай! А аз ще бъда - бам, бам, бам! Аз ще бъда пичът, който иска прясна заешка питка. Но това може да се случи и в двете посоки. Много е възможно той да започне боя агресивно. Кой знае какво ще се случи на ринга? Това е боксът. Ще разберем на 18 май. Не го пропускайте."

„Усик е бандит. Усик може да бъде подценен само от глупак. Затова наистина се подготвям усилено за този бой. Правя всичко, на което съм способен. Уважавам Усик като човек. Уважавам постиженията му, кариерата му - олимпийски шампион, шампион в тежка категория, обединен шампион в тежка категория. Няма друг начин. Трябва да уважаваш тези постижения. Не ми е лесна работата, предстои ми истински труден двубой. И очаквам с нетърпение това предизвикателство."

„Оценявам работата с крака, боксовите умения, техниката на Усик. Той вече е доказал на практика, че с всичко това може да се справи с огромни супертежки съперници, защото е побеждавал Антъни Джошуа и Даниел Дюбоа. Изправям се срещу елитен боец“.