Джейк Пол планира да натрупа маса до 108 кг преди предстоящия си сблъсък с Майк Тайсън, след което да намали теглото си. Двамата ще се изправят един срещу друг на 20 юли на стадион AT&T в Арлингтън, Тексас, в професионално състезание, предавано на живо по Netflix.

По време на професионалната си кариера от 10 двубоя (9-1) Пол се е състезавал предимно в полутежка категория или с тегло до 90 кг. Но срещу Тайсън той ще направи своя дебют в тежка категория. В подготовката си за двубоя "Проблемното дете" е натрупал сериозна маса

Шейн Мозли, бивш световен шампион в три категории и треньор на Пол, наскоро разкри, че звездата от YouTube тежи 104 кг. Той обаче не възнамерява да спре дотук.

"За хората е шокиращо, че тежа точно толкова", каза Пол в подкаста си. "Мисля, че просто защото обикновено се бия в полутежка, а нормално тежа около 95 кг. За мен е странно, че тежа 10 кг. повече. Но тъй като това беше важно след последния ми бой, просто се храня колкото се може повече и се оказва, че тялото ми понася това тегло супер добре. А аз само раста. Мисля, че ще стигна до 108 кг и вероятно след това ще отслабна, така че да съм като много по-бърз“.

„Но ако тренирам за този лагер - а лагерът още не е започнал - но ако тренирам в този лагер на 108 кг и след това намаля на 100, това на практика е все едно, че съм имал почти 10 килограмова жилетка с тежести през целия лагер. Така че мускулите ми ще бъдат много по-силни и тази скорост ще си проличи."

Преди Пол да започне отслабването, той ще се разхожда със същото тегло, с което Антъни Джошуа стъпи на кантара за встъпителната си среща срещу Олександър Усик през септември 2021 г. Това е особено забележително, като се има предвид, че Ей Джей е с пет сантиметра по-висок от Пол и е много по-едър човек.

През най-добрите си години Тайсън се биеше с тегло около 105 кг, а за демонстративния си двубой срещу Рой Джоунс-младши през ноември 2020 г. - последната поява на "Железния Майк" на боксовия ринг - достигна 106 кг.