Бившият световен шампион британецът Тони Белю през 2018 г. се опита да отнеме всички пояси в полутежка категория от Олександър Усик (21-0, 14 нокаута), но загуби от него с тежък нокаут в 8-ия рунд, след което обяви края на кариерата си. Оттогава Белю работи успешно като коментатор и боксов анализатор. Той е убеден, че на 18 май в Рияд, Саудитска Арабия, Усик ще победи Тайсън Фюри (34-0-1, 24 нокаута) и ще стане абсолютен шампион в тежка категория.

"Вижте работата на Усик във финала на Суперсериите срещу руснака Мурат Гасиев. Той беше просто феноменален. Той почти не пропусна нито един удар. И е способен да направи същото с Фюри“, заяви Белю пред talkSPORT. „Той се адаптира към всеки стил, с който се сблъсква на ринга. Допускам, че Фюри ще има някои добри моменти в началото на двубоя поради превъзходството си в размер и тегло. Но в крайна сметка Усик ще успее да се адаптира към него. И ще спечели с единодушно решение на съдиите".

Белю смята, че "най-добрият шанс да победим Усик е бил със стария Фюри. Този, който е тренирал с чичо си Питър Фюри. Защото тогава той не беше просто голям човек, а абсолютно непредсказуем, неудобен боец, който умело използваше размерите си, като умело извличаше всички предимства от тях. Сега обаче той предпочита да оказва натиск върху противниците си. Сега, с треньора Шугър Хил в "Кронк", той залага на нокаута. Сега той е напълно различен. И тази версия на Фюри е музика за ушите на Усик. Знам за какво говоря. Този Усик е изключителен в това, което прави, и в начина, по който го прави на ринга."

"Усик ще победи по точки. И ако те бяха с еднакви размери, сега дори нямаше да обсъждаме този бой. Всичко щеше да е толкова очевидно. Този двубой е конкурентен само защото Фюри е висок 206 см и тежи около 120 кг. А той ще се бие с пич, който е с приблизително същите размери като мен - висок 191 см и тежи около 100 кг."