Артур Бетербиев е принуден да отложи битката си за безспорната титла в лека тежка категория срещу Дмитрий Бивол поради контузия. Двамата шампиони, считани за едни от най-добрите боксьори в света, трябваше да се изправят в дългоочакван двубой на 1 юни в Саудитска Арабия. Въпреки това Бетербиев получи разкъсване на менискуса и сега се нуждае от операция на коляното, което отлага боя за по-късно тази година.

Турки Алалшикх, председател на Главния орган за развлечения в Саудитска Арабия, заяви: "След като получихме днешната новина за контузията на Бетербиев, ще отложим боя между Бетербиев и Бивол, насрочен за 1 юни, за по-късно тази година. Пожелавам на брат ми Артур бързо възстановяване. Събитието 5 срещу 5 обаче все още е насрочено за 1 юни."

Според ESPN се очаква Бетербиев да бъде извън строя до септември, а Бивол все пак може да се бие на картата за 1 юни срещу заместващ съперник. Битката трябваше да оглави картата, в която петима боксьори, промотирани от Matchroom, ще се изправят срещу петима боксьори, промотирани от Queensbury.

Но двубоят между Бетербиев и Бивол несъмнено трябваше да бъде най-значимото събитие за феновете на бокса, които от години чакат да видят двамата непобедени руснаци да се изправят един срещу друг. Много наблюдатели определиха двубоя като "най-добрия в бокса".

Бетербиев е единственият действащ шампион в бокса със 100-процентов коефициент на нокаут, а Бивол беше обявен за Боец на годината, след като през 2022 г. победи легендарния Канело Алварес.

Двамата шампиони в дивизията притежават всички пояси помежду си, като Бетербиев може да се похвали с титлите на IBF, WBC и WBO, а Бивол - с короната на WBA.