Двама български боксьори ще бъдат със сигурност медалисти на Европейското първенство за младежи и девойки, което се провежда в Будва (Черна гора).

Това са Ясен Радев (кат. до 52 кг) и Тала Хабас (54), които ще стартират от директно от полуфиналите, осигурявайки си минимум бронзови медали.

Радев, който е европейски шампион от София 2019, ще се изправи победителя от битката Кристиян Коко (Албания) - Слепой Даниил (Молдова), а Хабас чака развръзката на мача между Лиана Тарасян (Русия) и Каролина Ампулска (Полша).

Иначе жребият при девойките отреди Анна-Мария Дялова (60) да стартира от 1/4-финалите, където ще се изправи срещу Лоредана Марин (Румъния). От тази фаза започва и Благовеста Георгиева (51), която ще играе с Дияна Горисная (Естония).

При младежите Шакир Стоянов (49) боксира с Якуб Кжиет (Полша), а Красимир Джуров (56) ще разбере съперника си след мача Велижко Секулич (Боста и Херцеговина) - Адриан Преда (Румъния). Противника все още не знае и Радослав Росенов, който ще трябва да изчака боя между Семиз Аличич (Сърбия) и Максимс Голубовскис (Латвия) на старта при 60-килограмовите. И тримата ни боксьори ще стартират от 1/4-финалите, което означава, че им е необходима само една победа, за да си осигурят медал.

Последният ни участник - европейският шампион Емирджан Мехмед, обаче започва от първия кръг на категория до 69 килограма, където утре се изправя срещу Том Лембанс (Латвия).


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.