Не е тайна, че абсолютният световен шампион в полутежка категория Олександър Усик (15-0, 11 КО) иска да премине в тежка категория и да се изправи срещу британската суперзвезда Антъни Джошуа (22-0, 21 КО) през следващата година. Украинеца дори призна, че това е основната причина да се бие с Тони Белю (30-2-1, 20 КО) и да се сближи с Еди Хърн.

"Една от причините, поради които се съгласихме да се бием с Бели, е за да стигнем до Джошуа. Това е и част от стратегията, заради която решихме да си сътрудничим и с Еди Хърн. Той представлява Белю, Джошуа, Дилиан Уайт и още няколко добри момчета в тежка категория. Той е най-добрият и кратък начин да стигнем до Джошуа, но не е и най-лесният", заяви Усик.

31-годишният Усик ще защитава четирите си титли в полутежка категория на 10-ти ноември срещу Тони Белю в това, което все повече и повече изглежда, че ще бъде последната му среща в дивизията. Усик и неговият екип изглеждат готови да се преместят в по-горната дивизия, но двубой с Белю би бил по-голям с всички тези титли на линията - затова и самият Белю слезе в полутежка категория след два двубоя при най-тежките.

С височина от 1,90 сантиметра и обхват от 198 сантиметра, Усик би трябвало да бъде достатъчно стабилен, за да бъде легитимна заплаха в тежка категория, тъй като относно уменията му няма никакви съмнения. Той е сред най-добрите в света и неведнъж го е доказвал.

Що се отнася до среща с Джошуа, това вероятно ще трябва да почака, без значение какво ще се случи през ноември. Ако Джошуа не се изправи срещу Дионтей Уайлдър или Тайсън Фюри през април 2019-та година, което към този момент изглежда все по-малко вероятно, тогава той вероятно ще се бие с Дилиан Уайт.

В такъв случай за реална възможност за двубой между Усик и Джошуа можем да говорим за есента на 2019-та година, ако всичко върви по план за украинеца, което не звучи толкова зле. Това би могло да даде на Усик, ако той победи Белю, време да се аклиматизира в тежка категория с още една-две срещи.