WBC нареди на Девин Хейни да защити титлата си в полусредна категория срещу задължителния претендент Шандор Мартин. Търговете за организатор на двубоя между Хейни и Мартин са на 18 юни.

Остава да видим дали Хейни и неговият промоутър Еди Хърн ще се опитат да отложат двубоя срещу Мартин, като му дадат крачка встрани, или ще поискат от WBC изключение, като организират обединителен мач срещу един от другите трима шампиони в категория супер лека. Истинският проблем на Хейни в битката с Шандор Мартин е, че тя няма да се продава на DAZN PPV и крие голям риск. Хейни и екипът му трябва да вземат важно решение, защото това е битка, която той може да загуби. Финансовите ползи за Хейни от битката с Мартин са малки.

Евентуално поражение може да унищожи потенциала на Хейни за печалби и да сложи край на надеждите му за реванш с Райън Гарсия или за двубой с много пари срещу Джервонта Дейвис. Въпреки че процентът на нокаутите на левичаря Мартин е само 35,7, той има достатъчно сила в дясното кроше, за да нарани Хейни и да завърши процеса, започнат от Райън Гарсия. В спорната загуба на Шандор Мартин от Теофимо Лопес през 2022 г. той го повали два пъти в нокдаун и вероятно го победи.

Ако Мартин е направил това с Теофимо, има голяма вероятност да повали и Хейни и евентуално да го нокаутира. Това, че на Хейни (31-1, 15 нокаута) е наредено да защитава титлата си срещу Мартин (42-3, 15 нокаута), може да е музика за ушите му в момента, като се има предвид, че това е типа битка, от която се нуждае след загубата от Райън Гарсия с три нокдауна и 12 рунда на 20 април. Райън натупа сериозно Хейни в този двубой, като го нарани многократно с леви крошета и беше близо до това да го нокаутира в седмия рунд.