Уикендът носи нова порция от интересни боксови срещи по цялото земно кълбо. Ето някои от ключовите, върху които ще има огромен интерес.

Василий Ломаченко – Джордж Камбосос, за вакантната титла на IBF в лека категория

Василий Ломаченко и Джордж Камбосос - младши ще се бият малко по-късно от предвиденото, но сблъсъкът им за шампионската титла в лека категория все пак ще се състои тази събота в родината на Камбосос - Австралия. В Пърт двамата ще си оспорват вакантната титла на IBF в лека категория.

Ломаченко (17-3, 11 нокаута) и Камбос (21-2, 10 нокаута) са основното събитие на картата в RAC Arena, зала с 15 000 места в Пърт. Цялата карта може да наблюдавате пряко в ефира на Диема Спорт 3 от 5,00 ч. в неделя сутринта.

Двете поражения на Камбосос в 12 рунда с единодушно решение от бившия безспорен шампион в лека категория Девин Хейни се състояха в Мелбърн, в югоизточната част на Австралия. Хейни печели първия им двубой на стадион "Марвел" през юни 2022 г. и реванша им на "Род Лейвър Арена" през октомври 2022 г. Картата Ломаченко - Камбос ще се проведе в неделя сутрин и следобед в Австралия. Събитието ще бъде предавано на живо от ESPN през нощта на 11 май в САЩ.

Ломаченко, който навърши 36 години, и 30-годишният Камбосос ще се бият за една от четирите шампионски титли в лека категория, от които Хейни се отказа, за да премине в горна категория в края на миналата година.

Ломаченко, световен шампион в три категории и двукратен олимпийски златен медалист, ще сложи край на близо едногодишната си пауза, когато се боксира с Камбосос.  Техничният левичар не се е бил, откакто Хейни (31-0, 15 нокаута) спечели с единодушно решение техния оспорван 12-рундов двубой за титлата на 20 май в MGM Grand Garden Arena в Лас Вегас.

Последният мач на Камбосос пък беше спорна победа в 12 рунда над Макси Хюз (26-6-2, 5 нокаута) на 22 юли във Firelake Arena в Шоуни, Оклахома.

Пълната карта на Топ Ранк от Пърт може да наблюдавате от 5,00 ч. в неделя сутринта по Диема Спорт 3.

Дензъл Бентли – Дани Дигнъм, титлата на WBO Internetional в средна категория

Queensberry Promotions се завръща в лондонската зала "Йорк" на 11 май, когато Дензъл Бентли и Дани Дигнум ще се изправят начело на двубой в средна категория, който има сериозни последици и за двамата.

Преди да се представи неубедително и да загуби британската си титла от Нейтън Хийни през декември, Бентли, 18-3-1 (15 нокаута), изглеждаше като боец във възход. През ноември 2022 г. той направи първия си пробив на световно ниво и доби увереност по време на двубоя си с действащия шампион на IBF и WBO Янибек Алимханули, когато натисна силно казахстанеца през втората половина на двубоя. 29-годишният боксьор настоява, че знае защо нещата срещу Хийни се объркаха, а също и че трябва да напомни на хората на какво точно е способен.

Шест месеца преди Бентли, Дигнъм, 16-1-1 (9 нокаута), пътува до Америка за собствения си двубой с Алимханули. Той не се представи толкова добре; претърпя поражение във втория рунд и по този начин загуби непобедения си рекорд. Преди да стане професионалист, 32-годишният боксьор спечели титлата в АБА, но винаги е бил в периферията на родната сцена.

Въпреки че двубоят им е солиден домакински мач, и Бентли и Дигнъм ще са напълно наясно с последиците, които още едно поражение може да има върху кариерите им. Пълна загуба за двамата може да има катастрофално въздействие върху бъдещите им надежди за световна титла.

Цялата карта от зала „Йорк“ може да наблюдавате по TNTSPORTS 1 от 21,00 ч. българско време в събота.