Даниел Дюбоа нокаутира в пети рунд Антъни Джошуа в основното събитие на „Сезонът на Рияд“ на стадион „Уембли“ в Лондон и запази титлата си в тежка категория на IBF. Трипъл Ди прати 4 пъти на земята Джошуа преди да го спре в 59 секунди преди края не пети рунд. Това е 21-ият нокаут в кариерата на Дюбоа и най-голямата му победа до момента. Сега британецът ще има възможност да се изправи срещу победителя от реванша между Олександър Усик и Тайсън Фюри.

Антъни Джошуа пък губи за четвърти път в кариерата си и изпусна шанса да стане един от малцината печелили световна титла 3 пъти. Загубите на Ей Джей са от Анди Руис, два пъти от Олександър Усик и сега от Дюбоа.

Още от първи рунд Дюбоа тръгна в атака. Той намери място за силния си удар още в началото на мача и се опита да вземе страха на бившия шампион. И Дюбоа заби голям десен прав, който за кратко кара Ей Джей да се огъне. Джошуа се затрудняваше да намери дистанцията за собствения си удар и играеше в ритъма на Дюбоа. Трипъл Ди наистина в края на рунда, но съдията го предупреди да не атакува с глава. Точно преди гонга Ей Джей пада на земята след огромен десен удар на Дюбоа. Нокдаун №1! Огромен първи рунд за Дюбоа.

Въпросът за втори рунд бе дали Джошуа се е възстановил? Това беше страхотен удар, който го повали на платното. Ей Джей е в трудна позиция и е на един удар разстояние от това да бъде нокаутиран. Опитваше се да влезе в клинч. Дюбоа се държи разумно, а не се впуска да убива. Но гладиаторът от Гринуич го преследва в търсене на най-голямата победа в кариерата си. Дюбоа забива хубава ляво кроше, докато Ей Джей се оттегля, но бившият шампион го поема добре.

В трети рунд дойде нокдаун №2 в мача. Отново огромна атака на Дюбоа. Силно ляво кроше на шампиона замая Джошуа, който се оказа на земята отново.

Дюбоа беше във вихъра си. В четвърти рунд праща на земята Джошуа за трети и четвърти път. Съдията обаче оставя боя да продължи. Джошуа се олюлява и едва се държи.

Всичко приключи в пети рунд. Джошуа опита да тръгне напред. Вкара чудесен удар в главата на Дюбоа, но в следващият момент Дюбоа контрира с десен в брадичката и прати Джошуа на земята. Ей Джей така и не успя да се изправи. Нокаут в полза на Дюбоа! 21-и в кариерата на Трипъл Ди, който запазва титлата на IBF в тежка категория, а Джошуа не успя да стане шампион за трети път.