Дейвид Хей не изключва възможността да се завърне в бокса повече от половин десетилетие след последния си двубой. Бившият шампион в полутежка и тежка категория претърпя последователни поражения от Тони Белю, след което се оттегли.

Хей получи ужасяваща контузия на глезена в първия двубой през 2017 г., но беше нокаутиран в реванша година по-късно. Британската легенда все пак се завърна през 2021 г. за демонстративен двубой срещу своя приятел и бивш боксьор Джо Фурние.

Сега Хей отказва да изключи истинско завръщане - стига прословутото му крехко тяло да издържи. Той сподели в предаването Up Front with Simon Jordan: "Кариерата ми не е напълно затворена. Ако успея да накарам долната част на краката си да прави това, което знам, че може да прави, което не можеше да прави вероятно от 2016 г. насам. Ако долната част на краката ми може да прави нещата, от които се нуждая, мога да победя много от момчетата в тежката категория."

Хей предивзика 36-годишния Тайсън Фюри след прославената си спаринг сесия с бизнесмена, превърнал се в боксьор Фурние. Но сега телевизионният боксов анализатор признава, че не разполага с пълни 12 рунда в шкафчето си.

"Не съм толкова глупав, за да мисля, че след всички тези години мога просто да скоча срещу Антъни Джошуа или някое от тези момчета, ще ме смачкат. Но ако мога да премина през тренировъчните лагери - говоря 100 процента сериозно - ако мога и това е хипотетично. Ако можех да премина през тренировъчни лагери, не бих могъл да направя лагер за 12 рунда, което е физически невъзможно в момента, тялото ми просто ще се разпадне. Но бих могъл да направя лагер за шест или осем рунда за определен тип съперник“.

Откакто сложи ръкавиците си, Хей започна да се занимава с коментаторска дейност. Личният му живот също попадна в заглавията на вестниците заради различните му връзки с приятелката му Сиан Озбърн.