Тайсън Фюри и Олександър Усик са на път да се срещнат отново тази седмица - само три месеца преди дългоочаквания реванш. Двамата, съответно на 36 и 37 години, ще подновят съперничеството си във втори пореден сблъсък в Саудитска Арабия на 21 декември.

Любимците на феновете не са пресичали пътищата си, откакто Усик излезе победител в историческия им двубой за безспорната титла в тежка категория през май. Но може да се стигне до преждевременна среща само часове преди сблъсъка на Даниел Дюбоа с Антъни Джошуа на "Уембли" в събота вечер.

И двамата съперници ще се появят на събитие за фенове в Boxpark Wembley няколко часа преди Дюбоа и Ей Джей да се борят за титлата на IBF в тежка категория в дома на английския футбол. И двамата бойци ще участват в срещи с феновете на това, което е обявено за "официално парти преди двубоя".

Мечтите на Фюри да стане първият безспорен крал на тежката категория след британеца Ленъкс Люис бяха разбити от Усик, който спечели с разделено решение. Циганският цар почти беше нокаутиран в деветия рунд на класиката, но някак си успя да чуе последния гонг.

Поражението от украинеца - който стана безспорен крал в две категории в сблъсъка в Рияд - беше първото в наситената с титли професионална кариера на Фюри.

"Отброявам дните до момента, в който ще мога да се разправя с Усик. 21 декември ще бъде моето време. Правил съм всичко в бокса, но не съм се връщал след загуба. И аз се наслаждавам на това, на шанса да се реабилитирам. 21 декември е само за мен - безспорният боксьор в тежка категория идва“, обяви Фюри преди време.