Антъни Джошуа ще се опита да стане петият трикратен световен шампион в историята на тежката категория, когато премине през въжетата за домашен двубой с Даниел Дюбоа в събота вечер. С поглед на боксовата вселена, насочен към рекордната вечер на стадион "Уембли", любимецът на британските фенове Карл Фроч предложи своята прогноза.

Както Джошуа, така и Дюбоа вероятно изглеждат по-добре от всякога и двамата влизат в състезанието в гореща атмосфера, като всеки от тях регистрира обратни атрактивни победи със спиране и процъфтява под ръководството на съответните си нови треньори - Бен Дейвисън и Дон Чарлз.

И все пак, въпреки че по-опитният Джошуа обяснимо влиза в двубоя като фаворит, Дюбоа е носител на короната на IBF в тежка категория, след като бе повишен от временен носител на титлата малко след като постигна разгромна победа над Филип Хъргович през юни.

Четирикратният шампион в суперсредна категория Фроч изрази убеждението си, че предишните срещи на Джошуа на голямата сцена ще му послужат добре, и се опасява, че Дюбоа може да се разтопи под натиска на близо 100 000 зрители.

"Ако исках да направя голям залог, щях да заложа на победата на Ей Джей, защото това е сигурният залог. Но ако търсех добри коефициенти, щях да кажа Дюбоа с нокаут. Той има това ухапване между зъбите си. Той е на гребена на тази вълна. Има две добри победи. Надявам се, че няма да се побърка и да си наложи прекалено голямо напрежение. От гледна точка на прогнозите не може да се каже, че Ей Джей има изградена брадичка, за да поеме удара на Дюбоа, защото Дюбоа може да удря силно“, обяви Фроч.

"В момента не мога да ги разделя, но умните пари са за Антъни Джошуа да го победи, защото Дюбоа е доста лесен за удряне. Той получава големи удари. Мисля, че Дюбоа ще усети натиска, когато светлините на прожекторите попаднат върху него."