Промоутърът Еди Хърн (Matchroom Boxing) промотира главната битка на месеца в интервю за канала на компанията си в YouTube. Още тази събота в Лондон, Англия, суперзвездата на Хърн - местният боксьор в тежка категория Антъни Джошуа (28-3, 25 нокаута), ще се опита да отнеме титлата на IBF от сънародника си Даниел Дюбоа (21-2, 20 нокаута).

Двубоят ще се проведе на легендарния стадион "Уембли". Именно тук през април 2017 г. Джошуа се превърна в суперзвезда - изтръгна трудна победа в най-яркия двубой срещу легендарния Владимир Кличко.

Хърн сравни сегашната версия на Джошуа с тази от мача срещу Кличко. "Сега, когато гледам отново старите му мачове, включително двубоя с Кличко, почти започвам да се смея. Не мога да повярвам, че е успял да се изкачи толкова високо с минималните знания и умения, които е имал“, обяви Хърн. „Сега той е 100 пъти по-добър, отколкото беше тогава. По-добър в работата с крака, в защитата, в опита, в знанията и уменията. По-добър е във всичко. А тогава той печелеше единствено благодарение на характера и грубата сила. Сега притежава всичко това. Сега той е най-добрият боксьор в тежка категория в света. И ние ще го докажем в събота."

Хърн смята, че всичко, което Джошуа трябва да направи в битката с Дюбоа, е "просто да бъде себе си. Необходимата работа по време на лагера, която той е свършил с фантастичния си екип".