Бившият световен шампион в три категории "Шугар" Шейн Мозли се готви да се завърне на ринга след осемгодишно прекъсване. Боксовата икона ще оглави събитие за знаменитости на 28 септември в казино Harrah's Philadelphia в Честър, САЩ.

53-годишният Мозли ще се изправи срещу Боб Кофрот в двубой в лека тежка категория, подкрепен от схватка в супер средна категория между сина на Кимбо Слайс - Кимбо Слайс младши, и Дрю Морен.

Кофрот е боец по карате с пълен контакт и през 2018 г. спечели титлата на NASKA в лека тежка категория. Междувременно той се боксира и като аматьор и достига до два финала на "Златни ръкавици".

Мозли окачи ръкавиците си през 2016 г. след загуба с единодушно решение от Давид Аванесян. По време на знаменитата си кариера, започнала през 1993 г., Мозли печели световни титли в лека, полусредна и суперполусредна категория.

Той също така е бил линеен шампион в полусредна категория (два пъти) и в супер средна категория. По пътя си споделя ринга с няколко настоящи и бъдещи членове на Залата на славата, включително Флойд Мейуедър, Мани Пакяо и Канело Алварес.

Той губи от гореспоменатото трио с единодушно решение, но също така записва впечатляващи победи над Оскар де ла Оя (два пъти), Антонио Маргарито, Рикардо Майорга и Фернандо Варгас (два пъти). Демонстративният бой на Мозли с Кофрот няма да бъде първата му изява в кросоувър боксовата сфера.

Извън платените категории Мозли се е прочул и с двубоя си с легендата на НБА Шакил О'Нийл. През 2010 г. двамата мъже си разменят удари по време на запис на шоуто на О'Нийл в ABC "Шак срещу". Идеята на предаването беше проста: О'Нийл предизвикваше други спортисти в техния собствен спорт. И ако спечели, което рядко се случваше, той щеше да има максимални права да се похвали с противника си. За щастие на Мозли, той преодоля зашеметяващата разлика в размерите на двамата и спечели с решение.